Μύκονος – Πλατύς Γιαλός: Κατάρρευση του συστήματος ύδρευσης από την υπερβολική δόμηση

POP UP TEAM
/
13 Ιουλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

«Έσπασε» η αποχέτευση από την υπερβολική δόμηση

Πρόβλημα έχει προκαλέσει η κατάρρευση του συστήματος ύδρευσης – αποχέτευσης στη Μύκονο, λόγω της υπερβολική δόμησης, την ίδια ώρα που επιχειρηματίες της εστίασης, ξενοδόχοι, τουρίστες, κάτοικοι, αγωνιούν για το συνολικό μέγεθος της ζημιάς που θα προκληθεί. 

Η καταστροφή καταγράφηκε στην παραλία, Πλατύς Γιαλός, με αρκετούς τουρίστες να αναγκάζονται να φύγουν από τα καταλύματά τους και να μεταφερθούν σε διπλανά ξενοδοχεία. Η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατάρρευση του συστήματος ύδρευσης – αποχέτευσης είναι μεγάλη, αφού ο Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημάνθηκε με κόκκινη σημαία και απογορεύεται το κολύμπι, καθώς τα λύματα δημιούργησαν μία τεράστια κηλίδα στην παραλία.

«Σε συνέχεια ενημέρωσης για τη θαλάσσια ρύπανση από εκροή αστικών μη επεξεργασμένων λυμάτων που παρουσιάστηκε την 8/7/21 στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατυς Γιαλός νήσου Μυκόνου, λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου παρουσιάστηκαν αυθόρμητα στο ΛΧ Μυκόνου και συνελλήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου.

»Η εκροή λυμάτων έπαυσε σε αμφότερες περιοχές, ενώ η πολυσύχναστη παραλία Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημανθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, προκειμένου να αποτραπεί η λήψη θαλάσσιου λουτρού απο λουόμενους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Μάλιστα, Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜ εμφανίστηκαν στο Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Σημειώνεται ότι η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης – αποχέτευσης εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς ώστε να λυθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

platys gialos 2 3

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved