Μελβούρνη: Ζευγάρι κρατούσε Ινδή ως «σκλάβα» επί οχτώ χρόνια – Ασιτία, ξυλοδαρμοί και κακουχία

POP UP TEAM
/
23 Ιουλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε μία γυναίκα στη Μελβούρνη, η οποία κατηγορείται ότι μαζί με το σύζυγό της κρατούσαν αιχμάλωτη για οχτώ χρόνια σε συνθήκες σκλαβιάς την οικιακή τους βοηθό.

Η 53χρονη Kumuthini Kannan και ο 57χρονος σύζυγός της Kandasamy Kannan καταδικάστηκαν για υποδούλωση μίας ευάλωτης γυναίκας από την Ινδία στο σπίτι τους στο Mount Waverley μεταξύ 2007 – 2015.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη γυναίκα για ηθική αυτουργία, ενώ ο σύζυγός της θεωρήθηκε αδύναμος χαρακτήρας και επιρρεπής σε κάποιο βαθμό επιβολής από τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τον Guardian, η 53χρονη Kumuthini Kannan πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον τα τέσσερα χρόνια από την οκταετή συνολικά ποινή που της επιβλήθηκε, ενώ ο σύζυγος τουλάχιστον τρία χρόνια από τα έξι στα οποία καταδικάστηκε. 

«Απουσία ανθρωπιάς»

«Κανείς δεν εξέφρασε κάποιο αίσθημα λύπης ή μετάνοιας – πρόκειται για μια αρκετά αξιοσημείωτη απουσία ανθρωπιάς», δήλωσε ο δικαστής John Champion στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώρια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το δικαστήριο, το ζευγάρι φαίνεται ότι παραμελούσε συστηματικά τα τρία παιδιά του, με ειδικές ανάγκες.

Ο «εφιάλτης» που βίωνε η Ινδή

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η γυναίκα από την Ινδία πήγε στην Αυστραλία δύο φορές για να ζήσει με το ζευγάρι το 2002 και το 2004 πριν επιστρέψει ξανά με τουριστική βίζα ενός μηνός το 2007.

Η γυναίκα παντρεύτηκε και απέκτησε τέσσερα παιδιά, αλλά έμεινε χήρα νεαρή. Η ζωή της στην Ινδία ήταν πολύ δύσκολη, είπε ο δικαστής. 

Παρά τις εκκλήσεις της να της επιτραπεί να επιστρέψει στην οικογένειά της, η γυναίκα από το 2007 και έπειτα αναγκαζόταν να εργάζεται μέχρι και 23 ώρες την ημέρα, φροντίζοντας τα παιδιά της οικογένειας, μαγειρεύοντας, καθαρίζοντας και κάνοντας αγγαρείες. Η γυναίκα πληρωνόταν με 3,36 δολάρια τη μέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζευγάρι της πετούσε τσάι, την χτυπούσε με παγωμένο κοτόπουλο. Όταν οι συγγενείς της ζήτησαν την επιστροφή της γυναίκας στην Ινδία, τότε το ζευγάρι φέρεται να απάντησαν με βρισιές. 

Ήταν Ιούλιος του 2015 όταν η 60χρονη σήμερα γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, καθώς κατέρρευσε εξαιτίας της κακής σίτισης και των κακουχιών, ενώ αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη.

Με πληροφορίες από Guardian

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved