Λευτέρης Πετρούνιας: «Ζητάω συγγνώμη από όλους τους Έλληνες, έχουν δίκαιο να με κατηγορούν»

POP UP TEAM
/
22 Οκτωβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 και ζήτησε συγγνώμη από όλους τους Έλληνες, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του για το ελληνικό #MeToo και τη βία στον χώρο του αθλητισμού.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης τόνισε ότι ο ίδιος ήταν υπέρμαχος του #MeToo και αναφερόταν αποκλειστικά στα φαινόμενα ψυχολογικής βίας και μόνο για το δικό του άθλημα στη γυμναστική. 

«Ζητάω συγγνώμη από όλους τους Έλληνες, έχουν δίκαιο να με κατηγορούν», υποστήριξε ο Πετρούνιας και προσέθεσε:

«Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήμουν μαζί με την Άννα Κορακάκη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλλων. Πάνω από όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανησυχώ για αυτόν τον σάπιο κόσμο που μεγαλώνουν.  Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας.

»Εγώ το ζήτησα να βγω να ζητήσω συγγνώμη γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου. Βρέθηκα μπροστά σε ένα μικρόφωνο στην εκπομπή και είχα στο μυαλό μου την ενόργανη γυμναστική σαν άθλημα. Αν κορίτσια έχουν υποστεί ψυχολογική βία είμαι δίπλα τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας βρέθηκε σε εκδήλωση και όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα των κατεγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του αθλητισμού, σχολίασε ότι πρόκειται για «μεμονωμένα περιστατικά» σημειώνοντας πως «δεν είναι σίγουρος ότι όντως υπάρχουν γιατί δεν τα έχει δει».

«Αν, αν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα “φώτα” και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό», ανέφερε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Λευτέρης Πετρούνιας: Λυπάμαι πολύ εάν υπήρξαν περιστατικά #metoo στον αθλητισμό”

http://youtu.be/GmgeQnnvpWo

Αργότερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε ότι η δήλωσή του  πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύει.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Πετρούνας έγραψε: «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβευω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved