Smarthink: Το 1ο έξυπνο οικοσύστημα διαχείρισης ενέργειας με Τεχνητή Νοημοσύνη που εξοικονομεί ρεύμα, χρήμα και χρόνο!

POP UP TEAM
/
19 Σεπτεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

-Ωχ! Τώρα που έφτασα στο γραφείο θυμήθηκα ότι ξέχασα αναμμένο τον θερμοσίφωνα στο σπίτι… Ποιος ξέρει πόσα θα πληρώσω πάλι…

Μια σκηνή που την έχουμε ζήσει όλοι. Μια σκηνή που όμως πλέον, είναι παρελθόν. Τουλάχιστον για όλους όσοι επιλέγουν το Smarthink από το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» και, μάλιστα, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Γιατί, με το Smarthink, απλά ανοίγεις το app στο κινητό σου και σβήνεις τον θερμοσίφωνα. Από όπου κι αν βρίσκεσαι!

Όντως ακούγεται «μαγικό», αλλά -στην πραγματικότητα- είναι μόνο μια από τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει εφαρμόσει το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» στο 1ο smart home οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα. Γιατί η πρωτοποριακή υπηρεσία Smarthink, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης (Artificial Intelligence – AI), δεν αρκείται να σου προσφέρει δυνατότητες που, ως σήμερα, ούτε καν είχες φανταστεί. Το Smarthink, με τις έξυπνες συσκευές του, τους αισθητήρες, το user friendly app, κι όλα αυτά σε συνδυασμό με το πρωτοποριακό ΑΙ, μαθαίνει καθημερινά τις συνήθειές σου, προσαρμόζεται στις δικές σου ανάγκες, στη δική σου ζωή και την κάνει πιο άνετη και λιγότερο δαπανηρή!

Άλλο παράδειγμα; Τι ώρα σχολάς από τη δουλειά; Στις 8 το βράδυ; Το Smarthink μπορεί να μάθει να ανοίγει τα φώτα εκείνη την ώρα, να προσαρμόζει τη θερμοκρασία στα επίπεδα που εσύ προτιμάς και να ζεσταίνει το νερό για το ντους σου. Έτσι, φτάνεις σπίτι και σε περιμένουν οι ιδανικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, μάλιστα, μόλις εξοικονόμησες και τόσα λεφτά, αφού τα πάντα ενεργοποιήθηκαν ακριβώς τη στιγμή που τα χρειάστηκες. Δεν έκαψαν ρεύμα ούτε λεπτό νωρίτερα! Με δυο λόγια; Μόλις κέρδισες χρόνο και χρήμα!

Οι δυνατότητες του Smarthink είναι -πραγματικά- ατελείωτες, αλλά αξίζει τον κόπο να σταθούμε σε μία ακόμη. Μέσω της εφαρμογής (Smarthink app), την οποία κατεβάζεις δωρεάν είτε έχεις Apple είτε Android κινητό, η υπηρεσία είναι σε θέση να σε ενημερώνει κάθε στιγμή για την κατανάλωση ενέργειας και να προβλέπει πόσο θα σου έρθει ο επόμενος λογαριασμός. Έτσι, όχι μόνο γλιτώνεις τις τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά μπορείς να θέτεις και τους στόχους σου σχετικά με το ύψος του λογαριασμού, ώστε να ρυθμίζεις τις καταναλώσεις σου ανάλογα. Όλα αυτά, με τη βοήθεια του ίδιου του συστήματος, που πάντα θα σου προτείνει και νέους τρόπους περιορισμού της κατανάλωσης.

Από πού να αρχίσω;

Smarthink 2

 

Αρκεί, μόνο, να επενδύσει κανείς στο Starter Kit του Smarthink, που σου παρέχει μια σειρά 4 έξυπνων συσκευών, όπως: Έξυπνο Διακόπτη Θερμοσίφωνα, Έξυπνο Θερμοστάτη Αφής, Gateway και Έξυπνο Μετρητή Κατανάλωσης. Μάλιστα, όταν μιλάμε για «επένδυση» το εννοούμε, αφού οι σχετικές μετρήσεις έδειξαν ότι η εγκατάσταση του Smarthink σε νοικοκυριό τετραμελούς οικογένειας οδηγεί, κατά μέσο όρο σε 19,8% εξοικονόμηση ενέργειας και το κόστος του έχει «επιστρέψει» στον καταναλωτή σε μόλις 8 μήνες! Με άλλα λόγια, τον ένατο μήνα έχει ήδη «βγάλει τα λεφτά του» και, από κει και πέρα, μόνο κερδίζεις! Με όποιον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας κι αν συνεργάζεσαι.

Όλα αρχίζουν με μια απλή εγκατάσταση. Οι έξυπνες συσκευές τοποθετούνται από άκρη σε άκρη του σπιτιού, με εύκολο τρόπο, ακολουθώντας υψηλά πρότυπα αισθητικής. Πέρα από το Starter Kit, το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» προσφέρει στον καταναλωτή μια σειρά έξυπνων συσκευών που επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες του συστήματος: Έξυπνη πρίζα, Έξυπνος Αισθητήρας Χώρου , Έξυπνη Λάμπα, Έξυπνο Χειριστήριο Κλιματιστικού και Αισθητήρας πόρτας/παραθύρου.

Ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα

Το «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας στην Ελλάδα με 165 χρόνια ιστορίας, απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και τους προσφέρει λύσεις εξοικονόμησης και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας για το σπίτι και την επιχείρηση. Σκέψου Έξυπνα!

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved