Συνέδριο ΕΣΠΑ στη Λάρισα: Ενημερωτική εκδήλωση για τα Περιφερειακά Προγράμματα 2021-2027

POP UP TEAM
/
12 Οκτωβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027: Η μεγάλη ευκαιρία για τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και την Περιφέρεια Θεσσαλίας,διοργανώνειειδική ενημερωτική εκδήλωση για τα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027, η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Το Συνέδριο θα εστιάσει στα σημαντικά και πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τα νέα Περιφερειακά Προγράμματα 2021 – 2027 για όλους τους τομείς των παραγωγικών δραστηριοτήτων, την περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Συγκεκριμένα, οι θεματικές του συνεδρίου είναι:

• Περιφερειακή επιχειρηματικότητα
• Πράσινες επενδύσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη
• Σύγχρονες και βιώσιμες υποδομές μεταφορών για τις ελληνικές περιφέρεις
• Πολιτικές κοινωνικής ένταξης για τη συνοχή των περιφερειών
• Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων

Στο συνέδριο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκοςο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κ. Απόστολος Τζιτζικώσταςκαθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι Περιφερειάρχες της χώρας στο σύνολό τους.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα Τρίκαλα σε σημαντικά συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιήθηκαν με πόρους του ΕΣΠΑ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά το Συνέδριο του ΕΣΠΑ στη Λάρισα στον παρακάτω σύνδεσμο: 

http://youtu.be/7wmauTMUYWE

 

Tags :

Μοιράσου το ...