Διασημότητες εγκαταλείπουν το Twitter μετά την εξαγορά του από τον Elon Musk

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
2 Νοεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Ορισμένες διασημότητες ισχυρίζονται ότι έχουν εγκαταλείψει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης λόγω του Musk, ενώ άλλοι προτρέπουν τους προοδευτικούς να παραμείνουν και να πολεμήσουν, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Οι celebrities αρχίζουν να εγκαταλείπουν το Twitter ή ισχυρίζονται ότι το κάνουν, τώρα που ο Musk έχει αναλάβει τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν περιμένω να δω τι έχει σχεδιάσει ο Musk. Αντίο», έγραψε στο Twitter η δημιουργός και παραγωγός του Grey’s Anatomy, Shonda Rhimes στους 1,9 εκατομμύρια ακολούθους της το Σάββατο.

Η τραγουδίστρια Sara Bareilles έγραψε στο Twitter και στους 2,8 εκατομμύρια followers της, « Ήταν διασκεδαστικό το Twitter. Φεύγω. Τα λέμε σε άλλες πλατφόρμες. Συγγνώμη, αυτό απλά δεν είναι για μένα».

«Έφυγα από εδώ», δήλωσε ο παραγωγός του This Is Us, Ken Olin, στους 300.000 ακολούθους του την Παρασκευή, αφού προηγουμένως υποσχέθηκε: «Τη μέρα που ο @elonmusk θα αναλάβει το Twitter, θα φύγω».

«Ας κρατήσουμε την πίστη», πρόσθεσε. «Ας προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ευγενικοί. Ας προσπαθήσουμε να σώσουμε τον πλανήτη. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε πιο γενναιόδωροι. Ας ψάξουμε να βρούμε ειρήνη στον κόσμο». Σημείωσε ότι επρόκειτο να δοκιμάσει το Tribel social.

Ο δημιουργός της σειράς Billions, Brian Koppelman, έγραψε στο Twitter: «Πραγματικά, ελάτε να με βρείτε στο instagram και στο TikTok. Θα προσπαθήσω πραγματικά να πάρω μια ανάσα για ένα λεπτό ή έναν μήνα, μέχρι να έρθει η ώρα της συμφωνίας». Ο συγγραφέας του Rounders έγραψε προηγουμένως στο Twitter: «Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να κάνει μια παύση από το Twitter όταν το αναλάβει ο Musk».

Ωστόσο, πολλοί προοδευτικοί ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να παραμείνουν στην πλατφόρμα για να συνεχίσουν να εκφράζουν τις απόψεις τους, τουλάχιστον μέχρι τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές. Ο σκηνοθέτης και ακτιβιστής Rob Reiner, ο οποίος εξέφρασε προηγουμένως την ανησυχία του για την ανάληψη της πλατφόρμας από τον Musk έγραψε στο Twitter: «Για όσους αγωνίζονται να διατηρήσουν τη συνταγματική μας δημοκρατία, δεν είναι τώρα η ώρα να εγκαταλείψουν το Twitter. Τώρα είναι η ώρα να ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΜΠΛΕ!»

Ορισμένοι προοδευτικοί στην πλατφόρμα δηλώνουν ότι θα παραμείνουν προς το παρόν, αλλά σίγουρα θα εγκαταλείψουν τη στιγμή που θα αποκατασταθεί ο λογαριασμός του Donald Trump – κάτι που ο Musk έχει δηλώσει ότι πιθανότατα θα κάνει.

Κάποιοι άλλοι αντιδρούν σε μια ανεπιβεβαίωτη αναφορά ότι ο Musk μπορεί να αρχίσει να χρεώνει 20 δολάρια το μήνα σε χρήστες που θέλουν να διατηρήσουν τους πιστοποιημένους λογαριασμούς τους.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Musk έκλεισε τη συμφωνία του για να αναλάβει τη διοίκηση της πλατφόρμας και έχρησε τον εαυτό του Chief Twit. Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla και της SpaceX έχει δεσμευτεί να κάνει το Twitter πιο ελεύθερο. Πολλοί επέκριναν το σχέδιό του ως μια κίνηση που θα κάνει το Twitter ένα πιο εχθρικό περιβάλλον που ενθαρρύνει τη ρητορική μίσους. Ο Musk δήλωσε σε ανοιχτή επιστολή του προς τους διαφημιστές του Twitter ότι αγόρασε την πλατφόρμα για να «βοηθήσει την ανθρωπότητα». Έγραψε επίσης αργά την Παρασκευή ότι σχηματίζει ένα «συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου» και είπε ότι «καμία σημαντική απόφαση περιεχομένου ή επαναφορά λογαριασμών δεν θα γίνει πριν από τη σύγκληση αυτού του συμβουλίου».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved