Η Christina Applegate του «Μarried with children» μίλησε για την ασθένειά της

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
2 Νοεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Η κόρη του «Al Bundy» δίνει μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η Christina Applegate τον Νοέμβριο του 2021 αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση, ενώ το 2008 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε μαστεκτομή. Πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει πάρει πολλά κιλά από τότε που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα δυσκολεύεται να περπατήσει χωρίς τη βοήθεια ενός μπαστουνιού.

Η 50χρονη ηθοποιός – που ανακοίνωσε πως πάσχει από τη συγκεκριμένη ασθένεια τον Αύγουστο του 2021- αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας σεζόν της σειράς του Netflix, «Dead to Me».

«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά- δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι έχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών», δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός σε συνέντευξή της στους «New York Times».

Η Applegate διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν της σειράς. Η ηθοποιός σταμάτησε για πέντε μήνες ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει τη θεραπεία της. Τελικά όπως αποδείχτηκε το διάλειμμα λειτούργησε θετικά για εκείνη: «Έπρεπε να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους του εαυτού μου. Χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο».

Η γεννημένη στο Λος Άντζελες ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο υπήρχαν κάποια σημάδια της ασθένειας, όπως η απώλεια της ισορροπίας της σε μια σκηνή χορού κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν της σειράς. «Μακάρι να είχα δώσει προσοχή. Αλλά ποια ήμουν εγώ για να ξέρω;», είπε χαρακτηριστικά.

Η Applegate είπε ότι μόλις επέστρεψε, χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι για να φτάσει στο πλατό λόγω της μειωμένης κινητικότητάς της και ότι ένας τεχνικός ήχου έπρεπε να κρατάει τα πόδια της για να τραβήξει ορισμένα πλάνα.
Στη συνέχεια μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε είπε ότι δεν μπορούσαν να γυριστούν πλάνα που την έδειχναν να μπαίνει σε ένα δωμάτιο επειδή χρειαζόταν βοήθεια και ότι ακουμπούσε σε πόρτες για να μπορεί να μείνει όρθια.

Η ηθοποιός κέρδισε ένα Emmy Primetime για την εξαιρετική guest εμφάνισή της στα «Φιλαράκια» το 2003. Προτάθηκε στην ίδια κατηγορία για την ίδια σειρά το 2004. Το 2008 και το 2009, ήταν υποψήφια για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην κωμική σειρά «Samantha Who?».

Το 2019 και το 2020, ήταν ξανά υποψήφια στην κατηγορία του πρώτου γυναικείου ρόλου για το «Dead to Me», το οποίο ήταν επίσης υποψήφιο για καλύτερη κωμική σειρά.

Έχει κερδίσει υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε τηλεοπτική σειρά – μιούζικαλ ή κωμωδία για το «Dead to Me», «Samantha Who?» και «Jesse» και επίσης έχει προταθεί πολλές φορές στα Screen Actors Guild Awards και στα People’s Choice Awards.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved