Το HBO ακυρώνει το Westworld σοκάροντας τους θαυμαστές του

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
7 Νοεμβρίου, 2022

Το διάσημο σίριαλ επιστημονικής φαντασίας θεωρείται ολοκληρωμένο, μετά την πρόσφατη τέταρτη σεζόν του, παρά το γεγονός ότι οι δημιουργοί του ελπίζουν για έναν πέμπτο κύκλο για να ολοκληρώσουν την ιστορία.

Μια αναπάντεχη κίνηση από την πλευρά του HBO για μια σειρά που κάποτε θεωρούνταν από τις πιο επιτυχημένες του καναλιού. Ένα αναγνωρισμένο δράμα μυστηρίου που συγκέντρωσε 54 υποψηφιότητες για βραβεία Emmy, συμπεριλαμβανομένης μιας νίκης δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Thandiwe Newton.

Τον περασμένο μήνα, ο συνδημιουργός Jonathan Nolan δήλωσε σε μια συνέντευξη ότι ήλπιζε το HBO να δώσει στο Westworld μια πέμπτη σεζόν για να ολοκληρώσει τη φιλόδοξη ιστορία της σειράς, η οποία εξιστορεί την επανάσταση των ρομπότ που άλλαξε τη μοίρα της ανθρωπότητας. «Πάντα σχεδιάζαμε μια πέμπτη και τελευταία σεζόν», είπε ο Nolan. «Είμαστε ακόμα σε συζητήσεις με το δίκτυο. Ελπίζουμε να την ολοκληρώσουμε».

Ωστόσο, οι βαθμολογίες έπεσαν για την τρίτη σεζόν όπως και για την τέταρτη. Ο μέσος όρος των κριτικών του Westworld για τις δύο τελευταίες σεζόν στο Rotten Tomatoes είναι στο 73 και στο 76 αντίστοιχα, ενώ η βαθμολογία του κοινού έχει πέσει στο 62 και στο 54. Συγκριτικά, ο πρώτος κύκλος είχε βαθμολογία 93.

Οι θαυμαστές γκρίνιαζαν όλο και περισσότερο ότι η σειρά είχε γίνει μπερδεμένη και είχε χαθεί μέσα στη μυθολογία της και ότι δεν υπήρχαν χαρακτήρες για να ταυτιστούν. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros, David Zaslav, έχει ανακοινώσει μειώσεις στο budget, αν και όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι η εξοικονόμηση χρημάτων δεν ήταν παράγοντας για την ακύρωση της εκπομπής.

Παρόλα αυτά, το HBO όπως και άλλα δίκτυα, συνήθως θέλουν να δώσουν χρόνο στους δημιουργούς για να ολοκληρώσουν κανονικά τις σειρές χωρίς να αφήνουν κενά, καθώς μη ολοκληρωμένα σίριαλ έχουν την τάση να εκνευρίζουν τους συνδρομητές τους (για παράδειγμα, η αγανάκτηση των fans όταν ακυρώθηκε το Deadwood). Επιπλέον, μια εκπομπή που μπορεί να πουλάει αρχή, μέση και τέλος, αναμφισβήτητα αυξάνει την αξία της ως προϊόν streaming σε σύγκριση με μία που μοιάζει ημιτελής.

Ωστόσο, η τέταρτη σεζόν του Westworld δεν τελειώνει με cliffhanger. Οι τελευταίες στιγμές του θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μάλλον διφορούμενες, αν και πολλοί πιστεύουν ότι η σειρά θα μπορούσε να είχε τελειώσει εκεί.

Σύμφωνα με δηλώσεις από εκπροσώπους του HBO: «Τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, η Lisa και ο Jonathan έχουν οδηγήσει τους θεατές σε μια συγκλονιστική οδύσσεια, ανεβάζοντας τον πήχη σε κάθε βήμα. Τους είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες, μαζί με το απίστευτα ταλαντούχο καστ, τους παραγωγούς και το συνεργείο και όλους τους συνεργάτες στην Kilter Films, στην Bad Robot Productions και στην Warner Bros Television».

Στο HBO μπορείς επίσης να δεις κορυφαίες σειρές, όπως το πρόσφατο House of the Dragon μαζί με το Succession, το The White Lotus και το Euphoria, καθώς και το επερχόμενο ζόμπι θρίλερ The Last of Us.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved