Με Wolff-Parkinson-White η Γωγώ Φαρμάκη: «Σε ηρεμία έφτανα 212 παλμούς»

Copyright @Instagram gogofarmaki
POP UP TEAM
/
21 Νοεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Γωγώ Φαρμάκη πέρασε την πόρτα του νοσοκομείου, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η γνωστή επιχειρηματίας και σχεδιάστρια μόδας γνωστοποίησε μέσω Instagram το απόγευμα της Κυριακής ότι πριν από μερικούς μήνες είχε μπει ξανά στο χειρουργείο. Στην ανάρτησή της η Γωγώ Φαρμάκη αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Wolf Parkinson White. Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες μέσα από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αποκαλύπτοντας ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα.

Με μια ανάρτηση την οποία μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους και την οποία και συνόδευσε από μια σειρά φωτογραφίες μέσα από το νοσοκομείο, αναφέρθηκε στη νέα περιπέτεια της υγείας της. Συνεχώς στο πλευρό της, σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, βρίσκεται η αδελφή της, Όλγα Φαρμάκη.

«Πριν λίγους μήνες διαγνώστηκα με Wolf Parkinson White, που σίγουρα πολλοί δεν γνωρίζετε τι είναι, όπως κι εγώ όταν μου το ανακοίνωσαν. Έπειτα λοιπόν από φαρμακευτική αγωγή και αφού σε ηρεμία έφτανα 212 παλμούς (χτυπούσε τόσο έντονα η καρδιά μου που κάποιες στιγμές νόμιζα ότι κάνει σεισμό), είπαμε να μπούμε χειρουργείο». 

«Όπως έχω ξανά πει, είμαι κάτι παραπάνω από τυχερή! Είχα δυο εξαιρετικούς γιατρούς τον κ. Χατζηγεωργίου (που είμαστε μαζί από την πρώτη μέρα) και τον κ. Πούλο που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου», έγραψε στην ανάρτησή της.

«Αυτή τη στιγμή, που κάνω αυτό το post, είναι όλα τέλεια! Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προπονήσεις μου και θέλω να πω σε όλους σας να κάνετε εξετάσεις με το παραμικρό και να μην το αμελείτε (κάτι που έκανα εγώ)! Αν σκεφτείτε να το κάνετε Google, να θυμάστε πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας», συμπλήρωσε η Γωγώ Φαρμάκη.

Το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White είναι μια καρδιακή πάθηση στην οποία υπάρχει μια ανώμαλη επιπλέον ηλεκτρική οδός από τoν καρδιακό κόλπο στις κοιλίες της καρδιάς. Αυτό το σύνδρομο προκαλεί ταχυκαρδία. και είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες για διαταραχές του καρδιακού ρυθμού σε βρέφη και παιδιά.

Όταν κάποιος με σύνδρομο Wolff-Parkinson-White έχει υπερκοιλιακή ταχυκαρδία, ο καρδιακός ρυθμός μπορεί να φτάσει τους 230 κτύπους ανά λεπτό. Ένας φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός σε ενήλικες είναι 60-100 κτύποι ανά λεπτό, ενώ σε μωρά και παιδιά φτάνει έως 150 κτύπους.

Το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White μπορεί να αντιμετωπιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι γρήγοροι καρδιακοί παλμοί μπορούν να σταματήσουν ή να αποφευχθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εμφανίζουν συμπτώματα και ίσως ανακαλύψουν αυτό το σύνδρομο κατά τη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου της καρδιάς.

Τα συμπτώματα του συνδρόμου Wolff-Parkinson-White είναι αίσθημα παλμών, δυσκολία στην αναπνοή, ζαλάδα, απώλεια συνείδησης και άγχος. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετές ώρες. Συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης ή ως αποτέλεσμα καφεΐνης ή αλκοόλ. Σε σοβαρές περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος ή ορατό καρδιακό παλμό (στο στήθος).

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved