Ο άνδρας που πυροβόλησε τον φροντιστή σκύλων της Lady Gaga καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση

Copyright @Instagram stefanixdogs
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
7 Δεκεμβρίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Ο άνδρας που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον φροντιστή των σκύλων της Lady Gaga ενώ έκλεψε τα δύο γαλλικά μπουλντόγκ της πέρυσι, καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση τη Δευτέρα.

Το γεγονός ότι τα σκυλιά ανήκαν στην Lady Gaga ήταν σύμπτωση, είπαν οι αρχές. Το κίνητρο ήταν η αξία των γαλλικών μπουλντόγκ, μιας ράτσας που μπορεί να φτάσει χιλιάδες δολάρια σε αξία και η αστυνομία δεν πιστεύει ότι οι κλέφτες γνώριζαν ότι τα σκυλιά ανήκαν στην μουσικό.

Ο James Howard Jackson, ένας από τους τρεις άνδρες που συμμετείχαν στη βίαιη ληστεία και στον τραυματισμό του φροντιστή, δεν αμφισβήτησε την κατηγορία για απόπειρα φόνου, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο φροντιστής των σκύλων της Lady Gaga, Ryan Fischer, τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση και απευθύνθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα με μια δήλωση, την οποία δημοσίευσε στο Instagram.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι πλησιάζουν δύο χρόνια από τότε που έβγαζα την Asia, τον Koji και τον Gustav για μια βραδινή βόλτα όταν ξαφνικά βρέθηκα να παλεύω με ό,τι είχα για να προστατέψω αυτά τα σκυλιά από το να κλαπούν. Αλλά δεν ήταν αρκετό. Με ξυλοκόπησαν, με στραγγάλισαν, με πυροβόλησαν και με άφησαν να πεθάνω αιμορραγώντας σε ένα πεζοδρόμιο παλεύοντας για τη ζωή μου. Και ο Koji και ο Gustav είχαν εξαφανισθεί».

Ο Jackson μαζί με δύο άλλα άτομα οδηγούσαν γύρω από το Χόλιγουντ και την κοιλάδα του Σαν Φερνάντο στις 24 Φεβρουαρίου 2021 «ψάχνοντας για γαλλικά μπουλντόγκ», είπαν προηγουμένως οι εισαγγελείς. Βρήκαν τον Fischer με τα τρία μπουλντόγκ της Lady Gaga.

Ο Jackson πυροβόλησε τον Fischer κατά τη διάρκεια της ληστείας στη διάσημη λεωφόρο Sunset Boulevard, κατά την οποία απήχθησαν δύο από τα σκυλιά. Μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον φροντιστή σκύλου να ουρλιάζει «Ω, Θεέ μου! Με πυροβόλησαν! Βοηθήστε με! Αιμορραγώ από το στήθος μου!»

Στη δήλωσή του τη Δευτέρα, είπε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση θεραπείας σωματικά και ψυχικά από τον πυροβολισμό. Έπρεπε να αφαιρεθεί μέρος του πνεύμονα και εξακολουθεί να υποβάλλεται σε φυσικοθεραπεία.

Ο Fischer απευθύνθηκε επίσης απευθείας στον Jackson στη δήλωση και είπε ότι τον συγχωρεί όπως και τους άλλους που συμμετείχαν στην επίθεση. «Αλλάξατε εντελώς τη ζωή μου και ξέρω ότι δεν μπορώ να προχωρήσω πλήρως από τη νύχτα που με πυροβόλησες μέχρι να σου πω αυτά τα λόγια».

Η ποπ σταρ είχε προσφέρει μια ανταμοιβή 500.000 δολαρίων «no questions asked» για να βρεθούν τα κατοικίδια της.

Τα κλεμμένα σκυλιά επιστράφηκαν μερικές ημέρες αργότερα από την Jennifer McBride, η οποία επίσης κατηγορήθηκε για το έγκλημα. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι τα βρήκε δεμένα σε έναν στύλο και ρώτησε για την προσφορά της Lady Gaga για ανταμοιβή 500.000 δολαρίων εάν τα σκυλιά επέστρεφαν «χωρίς ερωτήσεις». Η τραγουδίστρια εκείνη την περίοδο βρισκόταν στη Ρώμη για τα γυρίσματα μιας ταινίας. Η γυναίκα κατηγορήθηκε για παραλαβή κλοπιμαίων και ο πατέρας ενός άλλου υπόπτου κατηγορείται ότι τον βοήθησε να αποφύγει τη σύλληψη.

«Το γεγονός ότι ο Jackson παραδέχτηκε την ενοχή του τον καθιστά υπεύθυνο για τη διάπραξη μιας ψυχρής βίαιης πράξης και παρέχει δικαιοσύνη για το θύμα μας», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα σε μια δήλωση.

Ο Jackson απελευθερώθηκε κατά λάθος από τη φυλακή νωρίτερα αυτό το έτος λόγω γραφειοκρατικού λάθους. Συνελήφθη και πάλι σχεδόν πέντε μήνες αργότερα.

«Συνεχίζω να σε αγαπώ Ryan Fischer, διακινδύνευες τη ζωή σου για να παλέψεις για την οικογένειά μας. Είσαι για πάντα ήρωας», είπε η Lady Gaga σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved