Όταν ο Liam Neeson αποκάλεσε τον Conor McGregor «μικρό καλικάντζαρο»

Wikimedia Commons / Andrius Petrucenia & Georges Biard
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
5 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Conor McGregor απάντησε στον Liam Neeson, όταν ο δεύτερος τον αποκάλεσε μικρό καλικάντζαρο (little leprechaun) λέγοντας ότι δίνει στην Ιρλανδία «κακό όνομα».

Ο Neeson ξεμπρόστιασε τον McGregor κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο Men’s Health, όπου μιλούσε για το πώς δεν αντέχει το UFC. «Το UFC για μένα είναι σαν ένας καυγάς στο μπαρ. Ξέρω ότι οι ασκούμενοι λένε: Όχι, κάνεις λάθος – κάνουμε μήνες προπόνηση… Αλλά, γιατί δεν σπας απλά ένα μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι του άλλου; Αυτό είναι το επόμενο στάδιο του UFC». Και πρόσθεσε: «Το μισώ…. Αυτός ο μικρός καλικάντζαρος Conor McGregor, δίνει στην Ιρλανδία κακό όνομα. Ξέρω ότι είναι σε φόρμα και τον θαυμάζω γι’ αυτό. Αλλά δεν τον αντέχω».

Με την σειρά του, ο Conor McGregor φάνηκε να σηκώνει το γάντι στα σχόλια του Liam Neeson. Αντί να απαντήσει απευθείας, έγραψε στο Twitter: «Irish proud – Always», μαζί με ένα emoji με την ιρλανδική σημαία.

Ο Neeson έχει δεχτεί κριτικές στο παρελθόν μετά από κάποιες προκλητικές δηλώσεις του σε παλιότερες συνεντεύξεις. Το 2019, ο ηθοποιός αφηγήθηκε μια ιστορία όπου παραδέχτηκε ότι κάποτε τριγυρνούσε στους δρόμους αναζητώντας ένα «μαύρο» για να σκοτώσει αφού έμαθε ότι μία στενή του φίλη είχε δεχτεί επίθεση από έναν μαύρο.
Υπενθυμίζοντας το περιστατικό στην Independent, ο Neeson είπε: «Πήγαινα πάνω-κάτω στους δρόμους κάθε βράδυ για μια εβδομάδα, κουβαλώντας ένα κλομπ, ελπίζοντας ότι θα με πλησίαζε κάποιος – ντρέπομαι να το πω αυτό – ελπίζοντας ότι κάποιος μαύρος θα έβγαινε από μια παμπ και θα με έπιανε κουβέντα. Για να μπορέσω να τον σκοτώσω».

Ο ηθοποιός αργότερα ζήτησε συγγνώμη κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο Good Morning America. «Δεν είμαι ρατσιστής, αυτό έγινε πριν από 40 χρόνια», είπε ο Neeson. «Μεγάλωσα στη βόρεια Ιρλανδία κατά την περίοδο των ταραχών στις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80. Υπήρχε συνεχόμενος πόλεμος στη βόρεια Ιρλανδία. Είχα γνωστούς που είχαν μπλέξει άσχημα. Ένας καθολικός θα σκοτωνόταν και την επόμενη μέρα ένας προτεστάντης. Μεγάλωσα περιτριγυρισμένος από αυτό, αλλά ποτέ δεν με περιέβαλε».
Και πρόσθεσε: «Όλοι προσποιούμαστε ότι είμαστε πολιτικά ορθοί. Αλλά, μερικές φορές ξύνεις την επιφάνεια και ανακαλύπτεις αυτόν τον ρατσισμό και τον φανατισμό και είναι εκεί».

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved