Ο LeBron James έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, ξεπερνώντας τον Kareem Abdul-Jabbar

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
8 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο LeBron James μόλις ξεπέρασε τον Kareem Abdul-Jabbar για τους περισσότερους πόντους κανονικής περιόδου στην ιστορία του ΝΒΑ.

Μπροστά σε ζητωκραυγές οπαδών στην crypto.com arena του Λος Άντζελες, ο σταρ των LA Lakers εξασφάλισε τη θέση του στo βιβλίο με τα ρεκόρ, κατά το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα της Τρίτης, ενάντια στους Oklahoma City Thunder. Ο LeBron σημείωσε το ρεκόρ με ένα άλμα fadeaway, με 10,9 δευτερόλεπτα να απομένουν για την λήξη της τρίτης περιόδου.

Με το που σκόραρε το καλάθι, ο LeBron άπλωσε τα χέρια του στον αέρα και μετά χαμογέλασε. Ο Kareem Abdul-Jabbar σηκώθηκε από τη θέση του και τον χειροκρότησε. Το παιχνίδι διακόπηκε καθώς ορισμένα μέλη της οικογένειας του LeBron, κατέβηκαν στο γήπεδο για μια μικρή τελετή αναγνώρισης του ρεκόρ. Μαζί τους κατέβηκε και Kareem Abdul-Jabbar για να τιμήσουν τον παίχτη των Lakers.

Στη συνέχεια πήρε το μικρόφωνο για να ευχαριστήσει τους πιστούς των Lakers. «Είστε μοναδικοί στο είδος σας». Κατόπιν, ζήτησε από το πλήθος να χειροκροτήσει τον Abdul-Jabbar. «Το να μπορείς να είσαι μπροστά σε ένα τέτοιο θρύλο όπως ο Kareem, είναι πολύ ταπεινό», είπε ο James.

Η βραδιά του αγώνα παρ’ όλα αυτά δεν είχε αίσιο τέλος, με τους Lakers να χάνουν από τους Thunder με 133-130. Ο LeBron τελείωσε το παιχνίδι με 38 πόντους, ενώ έχει συνολικά σκοράρει στην καριέρα του, στην κανονική περίοδο, 38.390 πόντους.

Ο LeBron, σε ηλικία 38 ετών, κατέχει πλέον το πολυπόθητο ρεκόρ -που θεωρείται εδώ και καιρό ένα από τα άπιαστα του ΝΒΑ – αφήνοντας το θρύλο των Lakers, Kareem Abdul-Jabbar και τον θρύλο της Utah Jazz, Karl Malone, στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, στη λίστα με τους σκόρερ όλων των εποχών. Ο Abdul-Jabbar έγινε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος το 1984 και οι 38.387 πόντοι της καριέρας του ήταν το ακλόνητο ρεκόρ από το 1989.

Τον περασμένο μήνα, ο LeBron James έγινε ο μοναδικός παίκτης εκτός από τον Abdul-Jabbar που σκόραρε πάνω από 38.000 πόντους, ο οποίος, παραδόξως, έκλεισε την καριέρα του με μόνο ένα τρίποντο. Ο LeBron, έχει κατά μέσο όρο 27 πόντους ανά παιχνίδι στις 20 σεζόν του στο ΝΒΑ, σύμφωνα με την Basketball Reference, παρόλο που δεν χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως σκόρερ πρότυπο.

Οι τιμές των εισιτηρίων για να δείτε έναν από τους κορυφαίους παίχτες του NBA είχαν εκτοξευθεί σε περισσότερα από 69.000 δολάρια για τον αγώνα της Τρίτης με τους Thunder και ένα ζευγάρι εισιτηρίων ξεπέρασε τα 106.000 δολάρια για τον αγώνα της Πέμπτης με τους Milwaukee Bucks, σύμφωνα με το VividSeats.

http://www.youtube.com/watch?v=cnQfJfFVSqo&t=269s

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved