Χιλιάδες προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το βρέφος που σώθηκε από τα ερείπια στην Συρία

Copyright @Instagram bbcnews
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
10 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη βορειοδυτική Συρία, μετά τον σεισμό της Δευτέρας.

Όταν σώθηκε, η Aya – που σημαίνει θαύμα στα αραβικά – ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τη μητέρα της μέσω του ομφάλιου λώρου της. Η μητέρα, ο πατέρας της και τα τέσσερα αδέρφια της πέθαναν μετά τον σεισμό που έπληξε την πόλη Jindayris. Η Aya είναι τώρα στο νοσοκομείο. «Έφτασε τη Δευτέρα σε τόσο άσχημη κατάσταση, είχε χτυπήματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε», είπε ο Hani Marouf, ο παιδίατρος που τη φρόντιζε. Τώρα είναι σε σταθερή κατάσταση.

Τα βίντεο της διάσωσης της Aya έγιναν viral με πλάνα να δείχνουν έναν άνδρα να απομακρύνεται τρέχοντας από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσαν, κρατώντας ένα βρέφος καλυμμένο με σκόνη. Ο Khalil al-Suwadi, ένας συγγενής, ο οποίος ήταν παρών όταν το βρέφος ανασύρθηκε ασφαλής, έφερε το νεογέννητο στον γιατρό Marouf στην πόλη Afrin της Συρίας. Χιλιάδες άνθρωποι στα social media έχουν ζητήσει πλέον λεπτομέρειες για να την υιοθετήσουν. Μια αναφορά ανέφερε ότι ο μεγάλος θείος της θα την υιοθετούσε. «Θα ήθελα να την υιοθετήσω και να της χαρίσω μια αξιοπρεπή ζωή», είπε ένα άτομο. Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής του Κουβέιτ είπε: «Είμαι έτοιμος να φροντίσω και να υιοθετήσω αυτό το παιδί… αν μου το επιτρέψουν οι νομικές διαδικασίες».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Khalid Attiah, λέει ότι έχει δεκάδες κλήσεις από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που θέλουν να υιοθετήσουν την Aya. Ο Dr. Attiah, ο οποίος έχει μια κόρη μόλις τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Aya, είπε, «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψει η μακρινή οικογένειά της, τη συμπεριφέρομαι σαν δική μου». Προς το παρόν, η γυναίκα του τη θηλάζει μαζί με την δική της κόρη.

Στην πόλη Jindayris, την πατρίδα της Aya, οι άνθρωποι έψαχναν μέσα από τα κτίρια που κατέρρευσαν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ένας δημοσιογράφος, ο Mohammed al-Adnan είπε στο BBC, «Η κατάσταση είναι μια καταστροφή. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι κάτω από τα ερείπια. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουμε βγάλει ακόμα». Εκτίμησε ότι το 90% της πόλης είχε καταστραφεί και η περισσότερη βοήθεια μέχρι στιγμής είχε προέλθει από τους ντόπιους.

Διασώστες από την οργάνωση White Helmets, οι οποίοι είναι πολύ εξοικειωμένοι με την ανάσυρση ανθρώπων από τα ερείπια για πάνω από μια δεκαετία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, βοηθούν στο Jindayris. «Οι διασώστες μπορεί να καταλήξουν επίσης θύματα λόγω του πόσο ασταθές είναι το κτίριο», είπε ο Mohammed al-Kamel. «Μόλις βγάλαμε τρία πτώματα από αυτά τα ερείπια και πιστεύουμε ότι υπάρχει μια οικογένεια εκεί μέσα που είναι ακόμα ζωντανή», είπε. Στη Συρία, περισσότεροι από 3.000 θάνατοι έχουν αναφερθεί μετά τον σεισμό. Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει όσους έχασαν τη ζωή τους σε περιοχές της χώρας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved