Ετοιμάζεται αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες

©Creative_Commons_Attribution
POP UP TEAM
/
15 Φεβρουαρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οι επιστήμονες ετοιμάζουν αντισυληπτικό χάπι για τους άνδρες, το οποίο δεν θα περιέχει ορμόνες όπως στα γυναικεία αντισυλληπτικά.

Έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες δοκιμές σε ποντίκια και ετοιμάζονται να  το δοκιμάσουν και σε άλλα πειραματόζωα όπως τα κουνέλια, πριν γίνει η  επίσημη δοκιμή σε ανθρώπους. 

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι το χάπι δεν περιέχει ορμόνες οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τεστοστερόνη ή οποιαδήποτε άλλη ανδρική ορμόνη.

Η πρώιμη μελέτη σε ποντίκια χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη. Το χάπι περιέχει μία δόση του φαρμάκου TDI-11861. Το φάρμακο αυτό ακινητοποιεί το σπέρμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ζευγάρωμα. Το αποτέλεσμα διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, ενώ σε 24 ώρες φαινόταν πως η δράση του είχε σταματήσει πλήρως.

 Σύμφωνα με την Dr. Melanie Balbach από το Weill Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη, το αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να λαμβάνεται όσο συχνά θέλει ο καθένας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προσφέρει την προστασία από λοιμώξεις και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το κοινό προφυλακτικό.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved