Ο Steven Spielberg μιλάει ενάντια στην αύξηση του αντισημιτισμού στον κόσμο

Wikimedia Commons / Gage Skidmore
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
4 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο διάσημος σκηνοθέτης λέει ότι βρίσκει τον αντισημιτισμού σήμερα σαν να μας προκαλεί να τον αψηφήσουμε

Η υποψήφια για Όσκαρ ταινία του σκηνοθέτη, The Fabelmans είναι μια ημι-αυτοβιογραφική ταινία για τον Sammy Fabelman, τον οποίο υποδύεται ο Gabriel LaBelle, ο οποίος αντιμετωπίζει αντισημιτική κακοποίηση από σχολικούς bullies, κάτι που συνέβη στον Spielberg στην πραγματική ζωή.

Ο Spielberg εμφανίστηκε στο The Late Show την Πέμπτη, όπου είπε στον παρουσιαστή Stephen Colbert ότι παρατηρεί την αύξηση του αντισημιτισμού στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. «Το βρίσκω πολύ, πολύ εκπληκτικό», είπε ο Spielberg. «Ο αντισημιτισμός ήταν πάντα εκεί, είτε ήταν προ των πυλών και λίγο αόρατος, αλλά πάντα καραδοκούσε, είτε ήταν πολύ πιο φανερός όπως στη Γερμανία της δεκαετίας του ’30. Αλλά, από εκείνη την εποχή έχω να δω τον αντισημιτισμό να μην καραδοκεί πια, αλλά να στέκεται περήφανος, με τα χέρια στην μέση όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, προκαλώντας μας να τον αψηφήσουμε. Δεν το έχω βιώσει ποτέ σε όλη μου τη ζωή, ειδικά σε αυτή τη χώρα».

 

 

Ο Spielberg συνέχισε: «Κατά κάποιον τρόπο, η περιθωριοποίηση ανθρώπων που δεν είναι μέρος κάποιας φυλής που πλειοψηφεί, είναι κάτι που επικρατεί εδώ και χρόνια. Το μίσος έγινε ένα είδος προϋπόθεσης για μια λέσχη που έχει αποκτήσει περισσότερα μέλη από όσα πίστευα ποτέ ότι ήταν δυνατό στην Αμερική. Και το μίσος και ο αντισημιτισμός πάνε χέρι-χέρι, δεν μπορείς να διαχωρίσεις το ένα από το άλλο».

Κλείνοντας, ανέφερε στον Stephen Colbert τα λόγια της Άννας Φρανκ. «Νομίζω ότι είχε δίκιο όταν είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί. Και νομίζω ότι ουσιαστικά στον πυρήνα μας, υπάρχει καλοσύνη και υπάρχει ενσυναίσθηση».

http://www.youtube.com/watch?v=D1G2iLSzOe8

 

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved