Cate Blanchett, Quinta Brunson, Angela Bassett: Γυναίκες της Χρονιάς από το περιοδικό Time

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
8 Μαρτίου, 2023

Το Χόλιγουντ ήταν κάποτε ο κόσμος των ανδρών, αλλά οι γυναίκες στον χώρο της διασκέδασης ανθίζουν όσο ποτέ άλλοτε.

Το περιοδικό Time δημοσίευσε την ετήσια λίστα Γυναίκες της Χρονιάς, η οποία ξεχωρίζει τις γυναίκες με επιρροή στην κοινωνία, από τον «ακτιβισμό και την κυβέρνηση, μέχρι τον αθλητισμό και τις τέχνες». Γυναίκες στον χώρο της διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού-παραγωγού Quinta Brunson και της υποψήφιας για Grammy τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Phoebe Bridgers, επιλέχθηκαν ως τιμώμενες για τη μοναδική τους απήχηση.

«Η ετήσια λίστα μας για τις Γυναίκες της Χρονιάς εξετάζει την πιο ενθαρρυντική μορφή επιρροής, επισημαίνοντας ηγέτιδες που χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να αγωνιστούν για έναν πιο δίκαιο κόσμο», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι συντάκτριες του περιοδικού Time, Naina Bajekal και Lucy Feldman. «Πολλές από αυτές έχουν αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις που τις ενέπνευσαν να πιέσουν για αλλαγή».

Η Cate Blanchett δείχνει ότι οι γυναίκες είναι «ατελή πλάσματα» μέσω του κινηματογράφου

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είναι και φέτος υποψήφια για τα βραβεία Όσκαρ, για την ερμηνεία της στο μουσικό δράμα Tár, στο οποίο η Blanchett υποδύεται τη διευθύντρια ορχήστρας Lydia Tár.

Η Blanchett «έλκεται από χαρακτήρες με πολλές αποχρώσεις που δεν ζητούν την έγκρισή μας, αλλά η Lydia Tár, με όλη της την αυτοκαταστροφική δόξα και την αποτελεσματική της απαρέσκεια, δεν μοιάζει με κανέναν άλλον που έχουμε δει ποτέ στην οθόνη», αναφέρει το προφίλ της Cate Blanchett για τις Γυναίκες της Χρονιάς.

«Η αυθεντική απεικόνιση της πολύπλευρης φύσης της γυναίκας είναι πολύ σημαντική», εξήγησε η Blanchett. «Είμαστε όλοι ατελή πλάσματα. Και μερικές φορές δεν θέλουμε να δούμε τις ασυνείδητες, ακούσιες, ανεξήγητες, διφορούμενες πλευρές του να είσαι γυναίκα», είπε η Blanchett στο Time. «Είμαστε γενναίες, είμαστε ευγενικές, είμαστε γενναιόδωρες, είμαστε συνεργάσιμες. Αλλά έχουμε και την σκοτεινή πλευρά μας, διότι οι γυναίκες είναι πολύπλοκα πλάσματα».

Η ποικιλομορφία της σειράς, Abbott Elementary της Quinta Brunson βασίζεται στις γυναίκες

Η δημιουργός και σταρ του Abbott Elementary, που έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη μίνι σειρά του 2015, You Do You, έχει σημαντική παρουσία στον χώρο της κωμωδίας χάρη στη δουλειά της στην σειρά του ABC, σχετικά με μια ομάδα δασκάλων στα δημόσια σχολεία, την οποία διευθύνει, παράγει και γράφει.

«Η σατιρική αλλά στοργική απεικόνιση δασκάλων, επιστατών, διευθυντών και γονέων που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα σε ένα υποχρηματοδοτούμενο δημόσιο σχολείο αποτελεί φόρο τιμής στους πραγματικούς ήρωες παντού», αναφέρει το προφίλ της Brunson για τις Γυναίκες της Χρονιάς.

Η Angela Bassett έμαθε ότι «είναι σημαντικό να δίνεις πρώτα στον εαυτό σου»

Η ηθοποιός Angela Bassett, η οποία πρωταγωνίστησε ως Ramonda στο Black Panther: Wakanda Forever της Marvel, κέρδισε υποψηφιότητα β’ γυναικείου ρόλου στα φετινά Όσκαρ.

Η Bassett είπε ότι οι χαρακτήρες που υποδύθηκε όλα αυτά τα χρόνια, της έχουν διδάξει για την πολυπλοκότητα και τη βαθύτερη ανθρωπιά του να είσαι γυναίκα.

«Οι γυναίκες καλούνται να είναι σύζυγοι, αδερφές, φίλες, μητέρες, ηγέτες της κοινότητας, ακτιβίστριες και το έχουμε στον πυρήνα μας να είμαστε όλα αυτά τα πράγματα», είπε η Bassett στο Time. «Αλλά, είναι σημαντικό να δώσεις πρώτα στον εαυτό σου και μετά να μοιραστείς περισσότερα με τον κόσμο».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved