Ο Robert Blake, ο ηθοποιός που κάποτε δικάστηκε για φόνο, πέθανε σε ηλικία 89 ετών

Wikimedia Commons / ABC Television
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
10 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο ηθοποιός Robert Blake, του οποίου η μακρά καριέρα επισκιάστηκε από τις κατηγορίες ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του, πέθανε σε ηλικία 89 χρονών.

Ήταν γνωστός ως ο πρωταγωνιστής ντετέκτιβ της τηλεοπτικής σειράς Baretta της δεκαετίας του 1970 και πρωταγωνίστησε στην ταινία του 1997, Lost Highway, αλλά η καριέρα του πήρε την κατηφόρα μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό της συζύγου του το 2001. Κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της και αθωώθηκε, αλλά αργότερα κρίθηκε υπεύθυνος για το θάνατό της.

http://www.youtube.com/watch?v=qZowK0NAvig

Ο Robert Blake πέθανε «ειρηνικά με την οικογένεια και τους φίλους του», ανακοίνωσε ο οικογενειακός του κύκλος. Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η ανιψιά του, Noreen Austin, ανέφερε ότι πέθανε από καρδιακή νόσο.

Ως παιδί, με καταγωγή από το Νιου Τζέρσεϊ, ξεκίνησε την πορεία του με την εμφάνιση του στην κωμική σειρά, Our Gang αφού η οικογένειά του μετακόμισε στην Καλιφόρνια.
Με μια καριέρα που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1930, έπαιξε στην κλασική ταινία The Treasure of the Sierra Madre και ως δολοφόνος Perry Smith σε μια διασκευή του 1967 του μυθιστορήματος του Truman Capote, In Cold Blood. Είχε επίσης έναν ρόλο στη σειρά του NBC, Hell Town και ήταν υποψήφιος για Emmy για την ταινία του CBS που δημιουργήθηκε για την τηλεόραση, Judgment Day: The John List Story.

Κάποτε θεωρήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, παρ’ όλα αυτά η καριέρα του δεν ανέκαμψε ποτέ μετά τη σύλληψή του. Η σύζυγος του Blake, Bonny Lee Bakley, ήταν μόνη στο αυτοκίνητο του ηθοποιού στη γειτονιά Studio City του Λος Άντζελες όταν πυροβολήθηκε. Ο ηθοποιός είπε στην αστυνομία ότι την είχε αφήσει μόνη για να επιστρέψει στο ιταλικό εστιατόριο όπου είχαν μόλις δειπνήσει για να ανακτήσουν ένα όπλο που είχε αφήσει πίσω του και τη βρήκε νεκρή.

Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό της, συμπεριλαμβανομένου ενός έτους που ο Blake περίμενε τη δίκη στη φυλακή, ένα δικαστήριο στο Λος Άντζελες τον έκρινε αθώο για τη δολοφονία της. Πολλές συγκρίσεις έγιναν εκείνη την εποχή με τη δίκη του διάσημου OJ Simpson, ο οποίος είχε αθωωθεί για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του στο Λος Άντζελες 10 χρόνια νωρίτερα. Αργότερα, έλαβε εντολή από το δικαστήριο, σε μια πολιτική υπόθεση, να πληρώσει 30 εκατομμύρια δολάρια στα παιδιά της πρώην συζύγου του – οδηγώντας τον να κηρύξει πτώχευση. Άσκησε έφεση ανεπιτυχώς, αλλά κατάφερε να μειώσει στο μισό το ποσό της ποινής στα 15 εκατομμύρια δολάρια. Ο Robert Blake επέμενε πάντα για την αθωότητά του.

Απέκτησε τέσσερα παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής του και ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Sondra Kerr για 22 χρόνια πριν από το διαζύγιό τους το 1983.
Το 2017 παντρεύτηκε τη μακροχρόνια φίλη του, Pamela Hudak, αλλά χώρισαν δύο χρόνια αργότερα.

http://www.youtube.com/watch?v=DNyA_2Pu1rA

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved