Η Meta θα απολύσει 10.000 ακόμη υπαλλήλους, σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Wikimedia Commons / TechCrunch
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
/
15 Μαρτίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Οι περικοπές θέσεων έρχονται αφού το Facebook, έκοψε 11.000 θέσεις εργασίας το περασμένο φθινόπωρο.

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, προχωράει στην απόλυση 10.000 υπαλλήλων, μετά την απόλυση 11.000 το περασμένο φθινόπωρο. Ο Mark Zuckerberg, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta, ανακοίνωσε τις προγραμματισμένες περικοπές σε ένα memo προς τους υπαλλήλους την Τρίτη με τίτλο «Ετήσια Ενημέρωση Αποδοτικότητας». Οι 10.000 απολύσεις αντιπροσωπεύουν το 11,6% των 86.482 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που ανέφερε η Meta μέχρι το τέλος του 2022. Ο Zuckerberg είπε ότι η Meta εφαρμόζει επίσης πάγωμα προσλήψεων, ακυρώνοντας περίπου 5.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας.

«Συνολικά, αναμένουμε να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 10.000 εργαζομένους και να κλείσουμε περίπου 5.000 επιπλέον ανοιχτές θέσεις που δεν έχουμε καλύψει ακόμη», έγραψε ο Zuckerberg στο σημείωμα.

Η Meta πρόκειται να ανακοινώσει αναδιαρθρώσεις και απολύσεις στους τεχνολογικούς της τομείς στα τέλη Απριλίου και στη συνέχεια στους επιχειρηματικούς τομείς της εταιρείας στα τέλη Μαΐου, συνέχισε ο Διευθύνων Σύμβουλος, προσθέτοντας: «Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, μπορεί να χρειαστεί μέχρι το τέλος του έτους για να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές».

«Ελπίζω να κάνω αυτές τις οργανωτικές αλλαγές το συντομότερο δυνατό μέσα στο έτος, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας και να επικεντρωθούμε στην κρίσιμη δουλειά που έχουμε μπροστά μας», έγραψε ο Zuckerberg. Οι περικοπές θέσεων εργασίας «εξυπηρετούν τόσο την οικοδόμηση μιας πιο ευέλικτης, πιο τεχνικής εταιρείας όσο και τη βελτίωση της επιχειρηματικής μας απόδοσης για να καταστεί δυνατό το μακροπρόθεσμο όραμά μας».

Με τον νέο γύρο απολύσεων, η Meta δήλωσε ότι αναμένει τώρα τα συνολικά έξοδα για το 2023 να κυμανθούν από 86 έως 92 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα από 89 έως 95 δισεκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου έτους. Η εταιρεία αναμένει το κόστος αυτών των αναδιαρθρώσεων να είναι περίπου 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία κόστη σχετίζονται με τα έξοδα ενοποίησης των εγκαταστάσεων, καθώς και τις δαπάνες απόλυσης προσωπικού.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η Meta ανέφερε έσοδα 32,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 4% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 55%, στα 4,65 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς το κόστος αυξήθηκε κατά 22% από έτος σε έτος. Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου τον περασμένο μήνα, ο Zuckerberg είπε ότι «ο βασικός μας στόχος για το 2023 είναι να γίνει έτος αποδοτικότητας καθώς επικεντρωνόμαστε στο να γίνουμε ένας ισχυρότερος και πιο ευκίνητος οργανισμός».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved