Ο Έλον Μασκ ‘επιτίθεται’ σε όσους κάνουν τηλεργασία, είναι «ηθικά λάθος» και…

©JD Lasica
POP UP TEAM
/
18 Μαΐου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Ο Elon Musk σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC μίλησε σχετικά με την τηλεργασία και μάλιστα όχι με θετικό πρόσημο. 

Συγκεκριμένα, την χαρακτήρισε «ηθικά λάθος» και «μαλ…», υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο για εκείνους που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

Ο Μασκ απαγόρευσε την τηλεργασία για τους υπαλλήλους του στο Twitter μετά την εξαγορά της εταιρείας, ενώ περιφρονεί όσους δουλεύουν από το σπίτι και θεωρεί την εξ αποστάσεως εργασία αντιπαραγωγική.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί όταν βρίσκονται αυτοπροσώπως στον χώρο της εργασίας τους», δήλωσε στο CNBC.

Ο Μασκ επέβαλε αυστηρή πολιτική επιστροφής στο γραφείο για την Tesla τον Ιούνιο του 2022, προειδοποιώντας ότι θα έχαναν τη δουλειά τους όσοι είχαν διαφορετική άποψη. Οι κανονισμοί ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, ενώ οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρούνταν «τηλεργασία».

Μετά την εξαγορά του Twitter, ο Μασκ απέλυσε πάνω από τα τρία τέταρτα του εργατικού δυναμικού.

«Κατεβείτε από το άλογο με τις μαλ… περί εργασίας από το σπίτι. Οι άνθρωποι που παραδίδουν τρόφιμα, ή χτίζουν σπίτια δεν εργάζονται από το σπίτι, άρα ούτε οι εργαζόμενοι σε γραφεία θα έπρεπε να εργάζονται. Το θέμα είναι ηθικό».

«Αν θέλετε να εργαστείτε στην Tesla, αν θέλετε να εργαστείτε στη SpaceX, αν θέλετε να εργαστείτε στο Twitter – πρέπει να έρχεστε στο γραφείο κάθε μέρα», ξεκαθάρισε.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved