Αστεροειδής ονομάστηκε «Fraser» προς τιμήν της τραγουδίστριας των Cocteau Twins

©Instagram/ elizabethfraserofficial
POP UP TEAM
/
2 Οκτωβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (IAU) ονόμασε έναν αστεροειδή «Fraser», προς τιμήν της τραγουδίστριας των Cocteau Twins, Ελίζαμπεθ Φρέιζερ.

Η δισκογραφική εταιρεία 4AD των Cocteau Twins ανακοίνωσε τα νέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι το ουράνιο σώμα ανακαλύφθηκε το 2013.

Θα περάσουν εκατομμύρια χρόνια έως το ενδεχόμενο ο αστεροειδής «Fraser» να συγκρουστεί με Γη, που σημαίνει ότι δεν θα αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα. Μπορεί να παρατηρηθεί μόνο μέσω τηλεσκοπίου προηγμένης τεχνολογίας, εικόνες από το οποίο είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της NASA.

Οι Cocteau Twins ιδρύθηκαν το 1979 στο Γκρέιντζμουθ της Σκωτίας και διαλύθηκαν το 1997. Το συγκρότημα απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για τον αιθέριο, γεμάτο από εφέ ήχο τους και τα υψίφωνα (σοπράνο) φωνητικά της Φρέιζερ, οι στίχοι της οποίας συχνά δεν ανήκουν σε οποιαδήποτε αναγνωρίσιμη γλώσσα. Ήταν πρωτοπόροι της dream pop και συνέβαλαν στη δημιουργία του είδους μουσικής, shoegaze την δεκαετία του ’80.

Η Ελίζαμπεθ Φρέιζερ και ο συνεργάτης και σύντροφός της, Ντέιμον Ρις, δημιούργησαν τους Sun’s Signature και κυκλοφόρησαν πέρυσι το ομώνυμο ντεμπούτο τους σε EP.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved