Πώς θα μυρίσει το σπίτι σου Χριστούγεννα

©unsplash
POP UP TEAM
/
23 Νοεμβρίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Η περίοδος των γιορτών δεν αφορά μόνο τον χρόνο που περνάμε με την οικογένεια και τους φίλους μας, ούτε την ανταλλαγή δώρων κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και τις μικρές παραδόσεις που έχουμε δημιουργήσει και ακολουθούμε πιστά κάθε χρόνο.

Γι’ αυτό και οι μυρωδιές που είναι συνδεδεμένες μαζί τους φέρνουν στην επιφάνεια χαρούμενα συναισθήματα, γιατί μας γυρνάνε σε τρυφερές στιγμές και αναμνήσεις. Πώς μπορούμε όμως να κάνουμε το σπίτι μας να μυρίζει Χριστούγεννα ακόμα κι αν η μεγάλη μέρα αργεί; Παρακάτω ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι για να το πετύχεις.

Άναψε ένα κερί

Ο πιο απλός τρόπος για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει γιορτινά είναι να ανάψεις ένα κερί με το αγαπημένο σου άρωμα της εποχής. Επέλεξε ξυλώδεις νότες και μπαχαρικά, όπως η κανέλα και το γαρύφαλλο.

Φτιάξε μελομακάρονα ή έστω βάλε κατσαρόλα στη φωτιά

Είτε επιλέξεις η βάση σου να είναι μηλίτης είτε απλά νερό, πρόσθεσε τη σε μια κατσαρόλα με πορτοκάλια, γαρίφαλα και ξυλάκια κανέλας. Σιγόβρασε το μείγμα στο μάτι της κουζίνας για να γεμίσεις το σπίτι σου με αυτές τις μυρωδιές. Απλώς πρόσεχε τη στάθμη του νερού και πρόσθεσε περισσότερο καθώς αρχίζει να εξατμίζεται.

Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια

Ρίξε ένα μείγμα ζεστών, ηρεμιστικών αιθέριων ελαίων, όπως λιβάνι, πορτοκάλι, δεντρολίβανο ή πεύκο στον υγραντήρα σου τα βράδια για να απολαύσεις την πολυπόθητη γιορτινή αίσθηση στον αέρα.

Ψήσε μπισκότα

Υπάρχει κάτι καλύτερο από τη μυρωδιά της βανίλιας, της ζάχαρης και της κανέλας που αναδύεται στην ατμόσφαιρα; Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κι ένα diffuser, αλλά θα έχανες τη γευστική απόλαυση που ολοκληρώνει την εμπειρία.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved