Οι Gen Z τα βγάζουν πιο δύσκολα πέρα από ότι οι γονείς τους σύμφωνα με νέα έρευνα

©unsplash
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
22 Ιανουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Όλοι μας έχουμε ακούσει τους γονείς μας να λένε τη φράση «εγώ, όταν ήμουν στην ηλικία σου…», ακολουθούμενη από οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς – από διαδρομές για το σχολείο που έμοιαζαν με την κατάβαση στην Μόρντορ μέχρι ότι είχαν αγοράσει σπίτι κι είχαν ξεκινήσει ήδη την οικογένειά τους. Φυσικά, ειδικότερα το δεύτερο επιχείρημα αντικρούεται εύκολα με την απάντηση «Εσύ στην ηλικία μου είχες ΠΑΣΟΚ»!

Αποδεδειγμένα πλέον, η νέα γενιά δυσκολεύεται περισσότερο να τα βγάλει πέρα. Περίπου το 38% των ενηλίκων της γενιάς Ζ και των Millenials πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να αισθανθούν οικονομικά ασφαλείς απ’ ότι οι γονείς τους στην ίδια ηλικία, κυρίως λόγω της οικονομίας, όπως έδειξε πρόσφατη έκθεση της Bankrate.

Σύμφωνα με το CNBC, το υψηλό κόστος ζωής, έχει οδηγήσει το 53% των εργαζομένων της Gen Z δήλωσε να έχει μια παράλληλη απασχόληση – περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά – για να «τσοντάρει» στην κάλυψη των μηνιαίων εξόδων του, διαπιστώνει η Bankrate. Και λιγότεροι καταφέρνουν να κάνουν αποταμίευση.

 «Πρόκειται για ένα πιο σκληρό κλίμα σίγουρα», δήλωσε ο Laurence Kotlikoff, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και πρόεδρος της MaxiFi, η οποία έχει αναπτύξει λογισμικό οικονομικού σχεδιασμού. «Οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα».

Η οικονομική επιτυχία είναι αβέβαιη για τις νέες γενιές. Όσοι ξεκινούν τώρα να εργάζονται, έρχονται αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος διαμονής και αγαθών σε συνδυασμό με την πρόσφατη άνοδο του πληθωρισμού, με το 53%, των Gen Zers να δηλώνουν ότι το υψηλότερο κόστος ζωής αποτελεί εμπόδιο για την οικονομική τους επιτυχία, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα της Bank of America.

Εκτός από την εκτίναξη του κόστους φαγητού και στέγασης, οι Millennials και η Gen Z αντιμετωπίζουν και άλλες οικονομικές προκλήσεις που δεν αντιμετώπιζαν οι γονείς τους ως νεαροί ενήλικες. Περίπου τα 3/4 της γενιάς Ζ δηλώνουν διστακτικοί στο να θέσουν μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved