Οι πρώτες δηλώσεις του Σταμάτη Γαρδέλη μετά τη νοσηλεία στο ψυχιατρείο

©Youtube/OPEN
POP UP TEAM
/
24 Ιανουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Ο Σταμάτης Γαρδέλης μίλησε για πρώτη φορά στις κάμερες, μετά την εκούσια νοσηλεία του στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική στο Δαφνί.

«Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να πω τι; Ό,τι έγινε πέρασε, είμαι καλά και προχωράμε, η ζωή προχωράει. Είχα μια εμπειρία από την οποία αποκόμισα πάρα πολλά πράγματα και ξεκινάω. Έκανα ένα restart και ξεκινάω. Δεν με έχει απογοητεύσει κάτι, ούτε έχασα την δύναμή μου. Απεναντίας βρήκα την δύναμη για να αντιμετωπίσω κάποια πράγματα τα οποία με στριμώχνανε και νομίζω ότι τα έχω βάλει τα πράγματα σ’ ένα δρόμο που θα εξελιχθούν προς το καλό», ανέφερε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.

«Δεν αισθάνομαι ούτε ότι έχω αδικηθεί, ούτε έχω βγει να ζητήσω τίποτα, ούτε έχω παρακαλέσει, επειδή έχουν ακουστεί διάφορα πράγματα. Εγώ απλώς ζήτησα ισονομία σε κάποια θέματα και ούτε ζήτησα μία ιδιαίτερη εύνοια όπως ακούστηκε κατά καιρούς, επειδή είμαι επώνυμος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Σχετικά με την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, είπε: «Είναι ένα μέρος που είναι το προσωπικό μου ησυχαστήριο. Είναι ένας τρόπος να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και είναι μια ιδέα που θα ξεπερνάει πάντα το περιεχόμενό της. Το Άγιο Όρος είναι στο απυρόβλητο, ούτε το σχολιάζεις, ούτε λες πώς είναι, τι είναι… Είναι το Άγιο Όρος που πηγαίνω 42 χρόνια τώρα και στον πνευματικό μου. Πάω από το 1982».

«Πιστεύω στον Θεό, δεν ξέρω πώς την εννοείτε εσείς την πίστη. Πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στο ερωτηματικό της ύπαρξής μας και πιστεύω ότι η λογική είναι πολύ λίγη για να ερμηνεύσει το μυστήριο της ζωής», εξήγησε.

Για τα όσα ακούστηκαν για τους ηθοποιούς που έπαιξαν σε βιντεοκασέτες, ο Σταμάτης Γαρδέλης απάντησε λέγοντας ότι: «Δεν καταλαβαίνω αυτή την υποτίμηση! Να βάλεις κάποιους ανθρώπους να τους κατηγοριοποιήσεις. Γινόντουσαν κάποιες πολύ πρόχειρες δουλειές. Πρόχειρες δουλειές έχουν κάνει πολλοί, αλλά κάποιοι έχουν περάσει αλώβητοι, κάποιοι έχουν «πει» κάτι μέσα από αυτές τις δουλειές, κάποιοι τίποτα…

Κάποιοι δεν έχουν «πει» τίποτα μέσα από σπουδαίες δουλειές. Μέσα από σπουδαία θεατρικά έργα που δεν κατάφεραν να τα κρατήσουν στο ύψος των έργων και των παραστάσεων, ήταν πολύ υποδεέστερες. Δεν έχει να κάνει, αυτό είναι πολύ σχετικό. Δηλαδή το πώς το ερμηνεύει κανείς και το πώς το παρουσιάζει».

Για το ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα κατά των δημοσιογράφων, ο Σταμάτης Γαρδέλης σημείωσε ότι: «Το βρήκα λίγο σκληρό αυτό που είπε για κάποια παιδιά που δουλεύουν, αλλά από την άλλη είχε και κάποια δίκια και η ερμηνεία είναι δισυπόστατη. Κάποιοι έχουν υπερασπιστεί την άποψή του, κάποιοι άλλοι την έχουν καταδικάσει.

Το να μιλάει κανείς απόλυτα μου κάνει λίγο παγιωμένο, απόλυτο. Πρέπει δηλαδή να αφήνουμε παραθυράκια και στις απόψεις μας. Ο Γιώργος Νταλάρας έχει κάνει και ένα πολιτισμό. Κάθε άποψη έχει δύο πλευρές, οπότε ας μην βιαζόμαστε όλοι να έχουμε μία άποψη. Καλά τα είπε ο Γιώργος σε ένα βαθμό».

http://www.youtube.com/watch?v=xk5bwqwAQGU

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved