Τιμή ρεκόρ για τον πίνακα του Banksy με τους χιμπατζήδες στο βρετανικό κοινοβούλιο

POP UP TEAM
/
4 Οκτωβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Το έργο του Banksy που απεικονίζει το βρετανικό κοινοβούλιο γεμάτο με χιμπατζήδες πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στην τιμή των 9,9 εκατομμυρίων λιρών (11,1 εκατομμύρια ευρώ).

Πρόκειται για μια τιμή ρεκόρ για τον βρετανό καλλιτέχνη δρόμου, ανακοίνωσε ο Sotheby’s .

Με τον τίτλο Devolved Parliament (αποκεντρωμένο κοινοβούλιο) ο πίνακας αυτός παρουσιάζει χιμπατζήδες να κάθονται στα πράσινα έδρανα της Βουλής των Κοινοτήτων, έχοντας αντικαταστήσει τους άνδρες και τις γυναίκες πολιτικούς.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο γνωστό καμβά του Banksy.

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να διαθέσουμε προς πώληση αυτό τον πίνακα», δήλωσε ο Άλεξ Μπράντσικ, επικεφαλής στο τμήμα σύγχρονης τέχνης Ευρώπης του οίκου δημοπρασιών, αναφερόμενος στο καθημερινό σίριαλ στο βρετανικό κοινοβούλιο, εν όψει του Brexit.

Για τον Μπράντσικ, το έργο του Μπάνκσι υπογραμμίζει «την οπισθοχώρηση της παλαιότερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας του κόσμου σε φυλετική και ζωώδη συμπεριφορά».

Ο πίνακας είχε αρχικά εκτεθεί το 2009 στο μουσείο της πόλης του Μπρίστολ, στη νοτιοδυτική Βρετανία, απ’ όπου κατάγεται ο Banksy.

Ωστόσο, φέτος ο καλλιτέχνης παρουσίασε εκ νέου το έργο του για να συμπέσει με την ημερομηνία του Brexit που αρχικά προβλεπόταν για τις 29 Μαρτίου του 2019, δέκα χρόνια μετά την πρώτη έκθεσή του», εξήγησε ο Μπράντσικ.

Με αφορμή την πολιτική συγκυρία, άλλαξε και ο τίτλος του πίνακα που παλαιότερα ήταν «Question Time».

Το προηγούμενο ρεκόρ για έργο του μυστηριώδους καλλιτέχνη ήταν 1,87 εκατομμύρια δολάρια (1,7 εκατομμύρια ευρώ), το 2008 στην Νέα Υόρκη.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved