Στην κορυφή: Ο Στέφανος Τσιτσιπας νέος βασιλιάς του ATP Finals

POP UP TEAM
/
18 Νοεμβρίου, 2019

Μεγάλη νίκη και κατάκτηση του ATP Finals στο Λονδίνο από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος επικράτησε επί του Ντόμινικ Τιμ μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Μετά από ένα καταιγιστικό τρίτο σετ το οποίο βρέθηκε ισόπαλο στο 6-6, ο τελικός οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο έλληνας αθλητής κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο του με 7-4.

Είναι ο μεγαλύτερος τίτλος του Έλληνα τενίστα και μια από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του αθλητισμού της χώρας. 

Δείτε τον τελευταίο πόντο του παιχνιδιού

http://youtu.be/urQUZVkoHBA 

Τα συγχαρητήρια Παυλόπουλου και Μητσοτάκη

Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Στέφανιο Τσιτσιπά.

Tη μεγάλη νίκη Τσιτσιπά σχολίασε στο twitter και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας την ακόλουθη ανάρτηση:

Το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του τίτλου από τον Τσιτσιπά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε στα social media μια φωτογραφία του Ελληνα τενίστα να πανηγυρίζει και τη συνόδευσε με τη λήξη: «Πρωταθλητής».

 

Πως εξελίχθηκε το παιχνίδι

Ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ κατέκτησε το πρώτο σετ κερδίζοντας στο τάι μπρέικ τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Στέφανος δεν έχασε το σερβίς του, ούτε όμως ο Αυστριακός αντίπαλός του και έτσι μοιραία έφτασαν στο τάι μπρέικ, όπου εκεί επικράτησε ο Τιμ.

Στο δεύτερο σετ, ο έλληνας αθλητής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και επικράτησε ισοφαρίζοντας τον αγώνα του τελικού σε 1-1. Το σετ έληξε με 6-2 με τον Στέφανο να παίζει πιο επιθετικά και αυτό να τον βοηθά να φτάσει στην επικράτηση.

stefanos tsitsipas afp 2

stefanos tsitsipas afp 3

stefanos tsitsipas afp 4

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved