Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απάντησε στις κατηγορίες του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ότι ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ φέρει ευθύνη για τις πυρκαγιές στο Αμαζόνιο με την χρηματοδότηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών. 

Ο Μπολσονάρου ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία. 

«Αυτή τη στιγμή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, υποστηρίζω τους ανθρώπους της Βραζιλίας που παλεύουν να σώσουν τη φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά. Αποτελούν ένα εκπληκτικό, συγκινητικό παράδειγμα αφοσίωσης και πάθους που χρειάζεται για να σώσουμε το περιβάλλον. Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων διακυβεύεται και είμαι υπερήφανος που στέκομαι με τις ομάδες που τα προστατεύουν», τόνισε ο Ντι Κάπριο σε δήλωση που δημοσίευσε στο Instagram. 

«Αν και τους αξίζει, δεν χρηματοδοτούμε τους οργανισμούς που στοχοποιούνται», διευκρίνισε.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τις τοπικές κοινότητες της Βραζιλίας, τις τοπικές κυβερνήσεις, τους επιστήμονες, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό που εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν το Αμαζόνιο για το μέλλον όλων των Βραζιλιανών».