Βρήκε 43.000 σε μεταχειρισμένο καναπέ που είχε αγοράσει 70 δολάρια

POP UP TEAM
/
19 Ιανουαρίου, 2020

Ένα κομπόδεμα 40.000 δολαρίων εντόπισε κρυμμένο στον καναπέ που είχε αγοράσει μόλις 70 δολάρια ένας άνδρας στο Μίσιγκαν.

Ο Χάουαρντ Κίρμπι κάθισε σε ένα σημείο του μεταχειρισμένου καναπέ που κάπως τον ενοχλούσε. Μετά από προσεκτική παρατήρηση, διαπίστωσε πως μέσα σε μαξιλάρι βρίσκονταν κρυμμένος ένας πάκος 43.170 δολάριων.

«Ακόμα τσιμπιέμαι για να βεβαιωθώ πως δεν ονειρεύομαι» παραδεχόταν ο ίδιος σε τοπικό δίκτυο.

1589942 xrhmata kanapes

Ο Κίρμπι που είχε αγοράσει το έπιπλο μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη, ενθουσιάστηκε αρχικά με τον αναπάντεχο θησαυρό: «Πέρασαν όλα από το μυαλό μου. Πως τώρα μπορώ να αποπληρώσω το σπίτι μου, πως θα έχω στέγη πάνω από το κεφάλι μου και πως θα πάρω σύνταξη». Ωστόσο, η ευσυνειδησία πρυτάνευσε. Ο ίδιος, βάζοντας για λίγο τον εαυτό του στη θέση εκείνου που έχασε τόσα λεφτά, παραδέχεται πως ήθελε να έχει ήσυχη τη συνείδησή του και γι’αυτό δεν μπορούσε να κρατήσει τα χρήματα.

Παρότι δικηγόρος τον ενημέρωσε πως δεν ήταν νομικά υποχρεωμένος να επιστρέψει το ποσό, ο ίδιος ήταν ανένδοτος.
Ο ίδιος επικοινώνησε με το κατάστημα από το οποίο είχε αγοράσει τον παλιό, φλοράλ καναπέ και ήρθε σε επαφή με την εγγονή του προηγούμενου ιδιοκτήτη, η οποία είχε δωρίσει τα έπιπλά του μετά το θάνατο του παππού της. Με δάκρυα στα μάτια αποδέχτηκε την επιστροφή των χρημάτων.

«Ξέρω πώς είναι να χάνεις κάτι και να μην σου επιστρέφεται ποτέ. Πάντα σκεφτόμουν, τι θα έκανα αν έβρισκα εγώ χρήματα; Τώρα ξέρω» λέει ο ίδιος και παραδέχεται πως η ηθική ικανοποίηση που ένιωσε, τον δικαίωσε για την απόφασή του.

 

Με πληροφορίες από People, πηγή: lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved