Βάφεται ξανά τη γέφυρα που συνδέει Δανία και Σουηδία- Θα χρειαστούν 13 χρόνια

POP UP TEAM
/
21 Ιανουαρίου, 2020

Η γέφυρα που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία- μήκους σχεδόν 8 χιλιομέτρων- θα βαφτεί για πρώτη φορά από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία, το 2000. Όμως, αναμένεται να χρειαστούν 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

Η γέφυρα Όρεσουντ χρειάζεται ένα νέο χέρι μπογιάς, προκειμένου να συντηρηθεί ο χαλύβδινος σκελετός της. Για τα περίπου 300.000 τετραγωνικά μέτρα της γέφυρας αναμένεται να χρησιμοποιηθούν 300.000-400.000 λίτρα μπογιάς. 

«Το τελευταίο στρώμα από το σύστημα βαφής των πέντε στρωμάτων θα ξεθωριάσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, άρα θα χρειαστεί να περάσουμε ένα νέο, τελευταίο χέρι για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τα κατώτερα στρώματα, που προστατεύουν τον χάλυβα από τη διάβρωση», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου, Γιόχαν Νορντ.

Η γέφυρα βάφτηκε τελευταία φορά κατά τμήματα στην ξηρά, πριν από τη συναρμολόγησή της στο νερό. Αυτή τη φορά, θα αναρτηθεί ειδική πλατφόρμα στο πλαϊνό τμήμα της γέφυρας. «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη δουλειά, διότι δουλεύεις σε ύψος 20-30 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε γερανογέφυρες για να έχεις πρόσβαση στη γέφυρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Muehlhan Denmark Γιενς Μορκ.

Η γερμανική εταιρεία βιομηχανικών υπηρεσιών Muehlhan έχει επιλεγεί για τα δύο πρώτα χρόνια του έργου, στη διάρκεια των οποίων θα περαστεί με μαύρη μπογιά επιφάνεια αντίστοιχη με 42 γήπεδα ποδοσφαίρου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved