Η εφαρμογή του WhatsApp, μέσω της οποίας επικοινωνούν χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο,  δεν υποστηρίζεται πλέον από τα λειτουργικά όλων των κινητών.

Eιδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι συσκευές iPhone και Αndroid που υποστηρίζουν μόνο παλιά λειτουργικά συστήματα δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν το app ήδη από την 1η Φεβρουαρίου. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν πως αναγκαστικά προχήρησαν στην συγκεκριμένη κίνηση, προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία των χρηστών της εφαρμογής.

Ήδη από χθες, τα smartphones που χρησιμοποιούν εκδόσεις Android 2.3.7 και παλαιότερες και τα iPhone iOS 8 δεν μπορούν να υποστηρίξουν την εφαρμογή.Τα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζει η WhatsApp είναι παλιού τύπου και δεν ενημερώνονται ή εγκαθίστανται πλέον σε νέες συσκευές.

Οι περισσότεροι χρήστες θα μπορούν απλώς να ενημερώσουν τα λειτουργικά τους συστήματα ώστε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Σύμφωνα με την Google, έως και 7 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτήν την έκδοση του λογισμικού Android.

Το ίδιο θα ισχύει και για τα iPhones με λογισμικό iOS 8 ή παλιότερο.

Σύμφωνα με την Apple, περίπου το 9% των ιδιοκτητών iPhone σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν μια έκδοση του iOS παλαιότερη από το iOS 12.

Όσον αφορά στα Windows Phones, η εφαρμογή έχει ήδη ρίξει τίτλους τέλους από τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

 

Με πληροφορίες από BBC