Σε κατάσταση ετοιμότητας τα νησιά, εν μέσω πίεσης στο μεταναστευτικό- προσφυγικό

POP UP TEAM
/
3 Μαρτίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Αυξημένα είναι τα μέτρα φύλαξης στα νησιά και τη θάλασσα, εν μέσω της συνεχιζόμενης πίεσης στο μεταναστευτικό- προσφυγικό, καθώς παράλληλα συνεχίζονται και οι προσπάθειες διέλευσης από μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Όπως ανέφερε το Λιμενικό, δημοσιεύοντας και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, λέμβοι με πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών. Την Καθαρά Δευτέρα παιδί ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα ανοιχτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, ενώ, σύμφωνα με το lesvospost, πολλοί εργαζόμενοι σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ αποχωρούν από τη Λέσβο, μετά από επιθέσεις εναντίον τους. Επεισόδια έλαβαν χώρα την ίδια ημέρα στο ΚΥΤ της Μόριας, ενώ ευρέως κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ φωτογραφίες από βανδαλισμούς σε εκκλησάκι στην περιοχή της Μόριας, για τις οποίες καταγγέλλονται ως δράστες μετανάστες.

Αυξημένα είναι τα μέτρα και στη Χίο: Όπως αναφέρει το politischios.gr, στις ανατολικές ακτές του κεντρικού και νότιου τμήματος του νησιού πραγματοποιούνται περιπολίες από στρατιωτικούς μαζί με σκύλους που χρησιμοποιούνται συνήθως για φύλαξη σε αποθήκες με πυρομαχικά.

Σειρά συσκέψεων στη Λέσβο και τη Χίο είχε την Καθαρά Δευτέρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με σκοπό την ενημέρωση για θέματα σχετικά με την αναβάθμιση -σε μέγιστο επίπεδο- των μέτρων φύλαξης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας και την προσωρινή αναστολή της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως, όπως ανακοινώθηκε από την ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων), σήμερα Τρίτη θα εκτελούνται ασκήσεις με βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς,σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη, καθ′ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

 

(με πληροφορίες από lesvospost.com, politischios.gr, EPT, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved