Γάμος ομόφυλων: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με 176 «ναι»

Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις”, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
POP UP TEAM
/
16 Φεβρουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών τους ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή, σε μια ιστορική απόφαση στην κατεύθυνση της προόδου σε ό,τι αφορά βασικές διεκδικήσεις ισότητας για τους πολίτες της χώρας. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 176 «ναι». Καταψήφισαν 76 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 2, ενώ καταγράφηκαν 46 αποχές.

«Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες» ήταν η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και υπέρμαχοι της ισότητας των πολιτών βρέθηκαν απόψε στα θεωρεία της Βουλής για να γιορτάσουν την επικύρωση μιας νίκης.

Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις”, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ευθύνη μια υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα αίροντας με τόλμη μια σοβαρή για τη δημοκρατία μας ανισότητα. Για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη και στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η μεταρρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση κάνει τη ζωή ανθρώπων καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από τους πολλούς.

«Και οι δύο γονείς των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν ακόμα νομικά τις ίδιες δυνατότητες να δίνουν στα παιδιά τους. Να τα παίρνουν από το σχολείο, να συνταξιδεύουν, να τα συνοδεύουν στο νοσοκομείο», συνέχισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτό το κενό ερχόμαστε και καλύπτουμε επιτρέποντας σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν θεσμικά τη σχέση τους με μία τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ζυγίζεται η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη», επισήμανε σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει σε 36 χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο γάμος δεν είναι τίποτα άλλο από το επιστέγασμα της αγάπης δύο ανθρώπων που επιλέγουν να συμπορευτούν. «Γι’αυτό και τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς απαντώντας σε σύγχρονα πρακτικά ζητούμενα» επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση είναι και χρήσιμη και αναγκαία αλλά και να εξηγηθεί το περιεχόμενό της.

Tags :

Μοιράσου το ...

Δείτε ακόμα ...

Nothing found!

It looks like nothing was found here!

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved