Κακοκαιρία: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για καταιγίδες της επόμενες ώρες

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
POP UP TEAM
/
26 Φεβρουαρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Βροχές και καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για «γραμμή λαίλαπας», δηλαδή για «ζώνη καταιγίδων», που βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, η «γραμμή λαίλαπας» ξεκινά από τη Χαλκιδική και εκτείνεται μέχρι την Κρήτη, σε μήκος περίπου 500 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η «λαίλαπα» πέρασε και από τον νομό Αττικής κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζει μέσα στο Αιγαίο όπου αναμένεται να διογκωθεί και να χτυπήσει με σφοδρότητα το ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού βρίσκεται στο νότιο Ιόνιο, επομένως τις επόμενες ώρες και αναμένεται να σημειωθεί μια μετατόπιση από τα δυτικά προς τα ανατολικά που θα επηρεάσει και τον νομό Αττικής και τα νοτιότερα τμήματα της χώρας με βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και μετά, ενώ η κακοκαιρία θα κατευθυνθεί από τα δυτικά τμήματα προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ο υδράργυρος θα σημειωθεί κοντά στους 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ώρες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στον νομό Αττικής τις επόμενες ώρες αναμένεται να σημειωθεί μια αστάθεια, η οποία θα έρθει από την περιοχή της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν ξανά βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ και στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ισχυρές εντάσεις κοντά στα 6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα σημειωθεί κοντά στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη η «γραμμή λαίλαπας» αναμένεται να περάσει από τα νοτιότερα τμήματα και θα χτυπήσει κυρίως τη Χαλκιδική τις επόμενες ώρες. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι και στη συνέχεια, με τους ανατολικούς και νοτιοανατολικούς ανέμους να πνέουν κοντά στα 6 μποφόρ και τον υδράργυρο να σημειώνεται στους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη (28.2)

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός βελτιώνεται την Τετάρτη (28.2), ενώ θα μείνουν κάποια «υπολείμματα» της κακοκαιρίας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και μια αστάθεια στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Όμως από την Τετάρτη (28.2) και στη συνέχεια ένα νέο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει από την περιοχή της Ιταλίας και την κεντρική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα Πέμπτη (29.2) και Παρασκευή (1.3) το κύμα κακοκαιρίας που θα περάσει από τη χώρα να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Από το Σάββατο (2.3) και στη συνέχεια θα έχουμε εκ νέου βελτίωση του καιρού σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved