Βικτόρια Χίσλοπ: «Τι κρίμα να μην έχουμε και εμείς έναν Τσιόδρα!»

POP UP TEAM
/
13 Απριλίου, 2020

Η συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Το νησί», Βικτόρια Χίσλοπ, μιλά για την ελληνική αντιμετώπιση στην πανδημία αλλά και την πεποίθησή της ότι το 2021 η Ελλάδα θα είναι πρώτη σε αφίξεις.

«Τι κρίμα να μην έχουμε και εμείς έναν Τσιόδρα!» Θα τον βλέπετε σαν θεό του Ολύμπου, φαντάζομαι» λέει η Βικτόρια Χίσλοπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή.

Η Βρετανίδα συγγραφέας και λάτρης της Ελλάδας εξήρε τους Έλληνες για την αντιμετώπιση στην πανδημία του κορωνοϊού. 

«Οι Έλληνες τα έχετε πάει αξιοθαύμαστα καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχέση με την Ευρώπη και την Αμερική. Όταν θα τελειώσουν τα περιοριστικά μέτρα, θα ξανανοίξουν τα εθνικά σύνορα και θα ξεκινήσουν οι πτήσεις, εσείς θα είστε στην πλειονότητά σας ανέγγιχτοι από τον ιό, ενώ οι ξένοι θα προέρχονται από χώρες με μεγάλη έκταση της μόλυνσης απ’ αυτόν. 

Έχετε σκεφτεί ότι ενδεχομένως να ζήσετε μια στιγμή αμηχανίας που θα τους βλέπετε περίπου όπως έβλεπαν παλαιότερα τους λεπρούς;», μου λέει η Βικτόρια Χίσλοπ. 

«Ζούμε σε μια αλλόκοτη περίοδο, μια ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα. σκέφτομαι την Ελλάδα που δεν μπορώ να επισκεφθώ» λέει μεταξύ άλλων η συγγραφέας του μπέστ σέλερ «Το νησί» σε συνέντευξή της στην Καθημερινή. 

«Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει από πολύ νωρίς ιδιαιτέρως δύσκολα μέτρα. Καταλαβαίνω πως δεν μπορείτε να χαρείτε την άνοιξη, τη θάλασσα, την παρέα σας. Μιλάω με φίλους μου και μου περιγράφουν την κατάσταση. Όμως ας σκεφτείτε πως η συμμόρφωση αποδίδει καρπούς. 

Η στάση σας προστατεύει και σώζει ανθρώπινες ζωές, αυτό πρέπει να είναι η μεγαλύτερή σας παρηγοριά όταν κάμπτονται οι αντιστάσεις σας και θέλετε να βγείτε έξω» λέει μεταξύ άλλων η Βκτόρια Χίσλοπ.

Μιλώντας για την βρετανική περίπτωση αναφέρει πως «Όπως ξέρετε, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μέτρα καθυστέρησαν πολύ να έρθουν και βλέπετε τα αποτελέσματα. Μου φάνηκε ακατανόητη η απόφαση της κυβέρνησης να μην επιβάλει –τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο– την κοινωνική αποστασιοποίηση, όπως οι περισσότερες χώρες. 

Όσο εσείς ήσασταν κλεισμένοι σπίτι, εμείς μπορούσαμε να πάμε σε παμπ, εστιατόρια, πάρκα. Τι κρίμα να μην έχουμε και εμείς έναν Τσιόδρα! Θα τον βλέπετε σαν θεό του Ολύμπου, φαντάζομαι». 

«Πιστεύω ότι αυτή η εμπειρία θα μας αλλάξει βαθιά. Κοιτάζω τις παλαιότερες γενιές, ειδικά των Ελλήνων, και βλέπω με πόση υπομονή, αντοχή και στωικότητα αντιμετώπιζαν σοβαρότατες δυσκολίες. 

Εμείς, αντιθέτως, είχαμε εθιστεί στην ταχύτητα, τα θέλαμε όλα και τα θέλαμε γρήγορα, ζούσαμε σε καθεστώς στιγμιαίας ευχαρίστησης. Τώρα πια, εκτιμάμε τα μικρά πράγματα» σημειώνει η Βικτόρια Χίσλοπ. 

Για όσους χάνουν το κουράγιο τους η Βικτόρια Χίσλοπ λέει πως «Θέλω να τους πω ότι και αυτό θα περάσει. Όλα περνούν. Και θα ξανασυναντηθούμε με τους αγαπημένους μας, θα ξαναπάμε στα μέρη που λατρεύουμε, θα ξανακολυμπήσουμε στα νερά του Αιγαίου. 

Θεέ μου, δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα πρωτοκάνω όταν έρθω στην Ελλάδα, μου λείπουν τα πάντα. Καμιά φορά με πιάνει ο φόβος, τι θα γίνει αν δεν μπορώ να έρθω γιατί δεν θα αφήνετε ανθρώπους από το εξωτερικό να μπουν για να μη σας κολλήσουν.

Θα περνούσα με πολλή χαρά καραντίνα στο σπίτι μου στην Κρήτη για δύο ή και παραπάνω βδομάδες, αρκεί να μπορέσω να ταξιδέψω στη χώρα σας. Πάντως θέλω να σας πω ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρετανικά μέσα μού ζήτησαν να γράψω τρία ταξιδιωτικά άρθρα για την Ελλάδα.

Ακόμη και όταν δεν μπορούμε να έρθουμε, την ονειρευόμαστε! Και δεν ξέρω τι θα γίνει το καλοκαίρι του 2020, αλλά το 2021 θα είστε η πρώτη χώρα σε αφίξεις».

 

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved