Σύψας: Πώς θα κάνουμε φέτος διακοπές- Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων

POP UP TEAM
/
20 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

O Νικόλαος Σύψας, λοιμωξιολόγος – καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις για το πώς θα είναι το καλοκαίρι στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό.

Ο κ Σύψας αναφέρει πως κανόνες όπως η τήρηση αποστάσεων ακόμα και στις παραλίες θα συνεχιστούν ενώ είπε πως η χαλάρωση των μέτρων είναι κάτι που θα εξεταστεί μέσα στο Μάιο, αν και εφόσον η χώρα μας θα συνεχίσει να έχει την ίδια καλή εικόνα. 

Μιλώντας στο δελτίο του STAR o καθηγητής Νικόλας Σύψας είπε«Η αλήθεια είναι ότι πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά, αλλά πριν κλείσουμε το πρώτο κεφάλαιο το πρώτο κύμα δηλαδή, πρέπει ακόμα να προσέξουμε και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Από εκεί και πέρα κλείνουμε το πρώτο κεφάλαιο με επιτυχία. Μετά θα περάσουμε στο δεύτερο κεφάλαιο, το οποίο δε θα είναι αγώνας δρόμου αλλά μαραθώνιος. Αυτό είναι το κεφάλαιο του καλοκαιριού και της σταδιακής άρσης των μέτρων».

Καθώς το Πάσχα πέρασε και το επόμενο σημαντικό ορόσημο για την οικονομία θεωρείται το καλοκαίρι ο καθηγητής είπε: «Σίγουρα το καλοκαίρι ο ιός δεν θα εξαφανιστεί. Όμως ελπίζουμε ότι η ζέστη θα έχει μία επιρροή στο λεγόμενο Ρ0, δηλαδή στην ικανότητα του ιού να μεταδίδεται. Στη ζέστη ο ιός επιβιώνει αλλά δεν μεταδίδεται εύκολα».

«Η πολιτεία αυτό που θα κάνει είναι ότι θα έχει διαθέσιμα πολλά τεστ και για αντισώματα και για τον ιό. Θα ανιχνεύονται γρήγορα νέα κρούσματα».

Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, αλλά από την άλλη η έλευση τουριστών μπορεί να είναι επικίνδυνη δεδομένων των χαμηλών ποσοστών ανοσίας στη χώρα μας.

Ο καθηγητής είπε: «Η έλευση τουριστών μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, το έχουμε δει και στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες. Για τον λόγο αυτό σίγουρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί από χώρες υψηλής επιδημικότητος και θα υπάρχουν έλεγχοι στους επισκέπτες μας. Το σίγουρο είναι ότι δε θα έχουμε τον μαζικό τουρισμό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα υπάρχει τουρισμός με κανόνες και με έλεγχο!»

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved