Άρση περιοριστικών μέτρων: Η εισήγηση για το πότε ανοίγουν εστιατόρια και μπαρ

POP UP TEAM
/
25 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μετράμε λοιπόν πλέον αντίστροφα για την αρχή της προσεκτικής και πολύ σταδιακής άρσης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λόγω του κορονοϊού

Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το σχέδιο των επιστημόνων που αποκάλυψε η HuffPost Greece και το χρονοδιάγραμμα θα αποσαφηνιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το χρονοδιάγραμμα θα φτάσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο όλα θα κριθούν στις συσκέψεις του Μαξίμου και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από τον πρωθυπουργό.

Το σίγουρο είναι πως στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία.

Το επόμενο βήμα στις 4 Μαΐου φαίνεται πως θα είναι η απελευθέρωση των μετακινήσεων αλλά θα απαγορεύονται συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Την ίδια ημερομηνία (4 Μαΐου) θα έχουμε άνοιγμα επιχειρήσεων, εκτός των πολυκαταστημάτων, κάτω από αυστηρούς κανόνες. Αναμένεται δε να προσδιοριστεί το μέγεθος με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. Ακόμη ανοίγουν υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια και η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο με ραντεβού.

Όσον αφορά στα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου και σταδιακά τα υπόλοιπα.

Στις 15 Ιουνίου προτείνεται άνοιγμα υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και παιδότοπων, πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων. Επίσης αναμένεται τότε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εκδηλώσεων και χώροι φεστιβάλ.

Για την ίδια ημερομηνία (15 Ιουνίου) η εισήγηση είναι να ανοίξουν καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώροι κατασκήνωσης.

Το ίδιο διάστημα θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης με τα τραπεζοκαθίσματα να απέχουν μεταξύ τους ενάμισι μέτρο.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες. Τότε αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια.

Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το ίδιο διάστημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η λειτουργία των ξενοδοχείων με όριο πληρότητας.

 

Πηγή: news247

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved