«Ψυχρή Λίμνη»: Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

©Unsplash/noahsilliman
POP UP TEAM
/
22 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αλλάξει ο καιρός, λόγω της ψυχρής λίμνης» η οποία θα φέρει βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δίνει την εξήγησή του για το φαινόμενα.

Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη» και πότε αναμένεται να έρθει;

«Ορισμένοι για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών, των ακροατών ή των τηλεθεατών, κάνουν αναφορά σε αυτές τις αλλαγές με τους ειδικούς όρους των φαινομένων ή των τύπων καιρού, όπως π.χ. γίνονται αναφορές για τη “ψυχρή λίμνη”, το Rex Blocking, το Ωμέγα Blocking κτλ. Δεν πρόλαβε να τελειώσει ακόμη η ζέστη και η σκόνη και ήδη στη ζωή μας μπήκε στους τίτλους των ΜΜΕ ο “καιρός της Ψυχρής Λίμνης” που έρχεται από το Σαββατοκύριακο για να μας τα κάνει απλά -όπως πάντα- …μούσκεμα! Σήμερα θα εξηγήσουμε γιατί από τo Σαββατοκύριακο και μετά θα έχουμε άστατο καιρό της ψυχρής λίμνης» αναφέρει αρχικά ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Ο καιρός αυτός οφείλεται σε ένα αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μία ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα. Η αντίθεση αυτή, αλλά και η δυναμική του χαμηλού θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης (Cu,CB) και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά».

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved