Τσιόδρας: «Υποχρεωτικό μέτρο» η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

POP UP TEAM
/
28 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η γενικευμένη χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι το σημαντικότερο από τα μέτρα κατά του κορονοϊού που ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενόψει της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για τους πολίτες.

Ο κύριος Τσιόδρας κάνει λόγο για ”ισχυρή σύσταση”, ωστόσο αρμόδιες υπηρεσιακές πηγές διευκρινίζουν στη Huffpost ότι δεν τίθεται ζήτημα προστίμου. Κάτι τέτοιο αποκλείται κατηγορηματικά. Ωστόσο, υπάρχει και μία δεύτερη, εξαιρετικά σημαντική διευκρίνιση: ο επιχειρηματίας – καταστηματάρχης διατηρεί από την πλευρά του το δικαίωμα να μην δεχθεί στο χώρο εργασίας ή στο κατάστημά του έναν επισκέπτη ή πελάτη, ο οποίος δεν θα φορά μάσκα.

Η ”σημείωση” αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι προφανές πως υπάρχουν σε γραφεία ή καταστήματα και άνθρωποι που συμβιώνουν με άτομα από ευπαθείς ομάδες ή με άτομα που πάσχουν από υποκείμενες νόσους. Ως αποτέλεσμα, είναι αυτονόητο δικαιώμά τους να θέλουν να προστατευθούν στο μέγιστο βαθμό…

Τί ανέφερε ο Σ.Τσιόδρας

Όσον αφορά την επόμενη μέρα και τη χρήση μάσκας, όπως είπε ο κος Τσιόδρας, η επιτροπή ήταν σαφής λέγοντας κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση γα χρήση μάσκας, η οποία πλέον γίνεται υποχρεωτική σε συγκεκριμένους χώρους. Η μάσκα, σύμφωνα με την επιτροπή, «θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποχρεωτικό μέτρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους, όπως νοσοκομεία, παντοπωλεία, διαγνωστικά εργαστήρια, ιατρεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής. Όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας και για τους εισερχόμενους αλλά και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό, όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι». Για μια ακόμη φορά, ο κος Τσιόδρας τόνισε ότι είναι λάθος η μάσκα να δίνει τη ψευδή αίσθηση ασφάλειας και για αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται με πλύσιμο των χεριών, σωστή χρήση της, χρήση αντισηπτικού το οποίο καλό θα ήταν να υπάρχει στην τσέπη μας, τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων όταν φοράμε και αφαιρούμε τη μάσκα από το πρόσωπό μας.

Απόφαση κατά πλειοψηφία (και;) για τα σχολεία
Παράλληλα, πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι υπήρξε απόφαση κατά πλειοψηφία και για το ζήτημα των σχολείων, επιβεβαιώνοντας ότι ένα μέλος της επιστημονικής επιτροπής ψήφισε ”λευκό”.

Τα προηγούμενα 24ωρα το ρεπορτάζ ανέφερε ότι υπήρξαν διχογνωμίες, καθώς εκφράστηκαν ορισμένοι προβληματισμοί σε σχέση με την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των σχολείων, μέχρι να λυθεί το θέμα στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved