Άρση μέτρων: Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν θα φορούν μάσκα – Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση της

POP UP TEAM
/
29 Απριλίου, 2020

Από τις 4 Μαΐου, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή η «γέφυρα ασφαλείας», όπως ονόμασε η κυβέρνηση το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων, η μάσκα θα γίνει απαραίτητο «αξεσουάρ» για πολλούς.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε πολλές περιπτώσεις- εξάλλου κάτι ανάλογο γίνεται και σε πολλές άλλες χώρες που προχωρούν σε σταδιακή άρση των μέτρων που είχαν επιβάλει λόγω κορωνοϊού- ενώ προβλέπονται και κυρώσεις για όσους δεν τηρούν αυτό το μέτρο.

Σε ερώτηση για το αν θα επιβάλλεται πρόστιμο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Όπου είναι υποχρεωτικό, ναι θα προβλέπεται, αλλά θεωρούμε ότι η κοινωνική συνείδηση και ο αυτοέλεγχος του κάθε πολίτη θα οδηγήσουν σε συμμόρφωση. Πρόκειται άλλωστε για την υγεία του καθενός μας και την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία του». 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για το ύψος του προστίμου που θα επιβάλλεται για τη μη χρήση μάσκας στις περιπτώσεις που αυτό είναι υποχρεωτικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΟPEN αναμένεται να αγγίξει τα 150 ευρώ. 

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα 

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική τόσο από τους εργαζομένους όσο και από τους πελάτες στα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από τις 4 Μαΐου, δηλαδή τα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, βιβλιοπωλεία, καταστήματα πώλησης εφημερίδων και γραφικής ύλης, αθλητικών ειδών, ακουστικών βαρηκοΐας και το εμπόριο φυτών.

Υποχρεωτική θα είναι όμως η μάσκα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από το επιβατικό κοινό.

Το ίδιο ισχύει τόσο για εκπαιδευτή όσο και για εκπαιδευόμενο στις σχολές οδηγών και από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών. Οι εργαζόμενοι σε ΚΤΕΟ υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα, όπως και εκείνοι που εργάζονται σε σούπερ μάρκετ, καφετέριες και εστιατόρια όταν ανοίξουν τα τελευταία. Τέλος, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και στα εμπορικά κέντρα- τόσο από το προσωπικό όσο και από τους πελάτες- από την 1η Ιουνίου όταν θα ανοίξουν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved