Ετοιμαστείτε για καύσωνα: Έως και 42 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Καύσωνας/©(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)
POP UP TEAM
/
28 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Από αυτό το Σαββατοκύριακο καταφθάνει καύσωνας ο οποίος θα μείνει για αρκετές μέρες στη χώρα μας. Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, ο καύσωνας θα φτάσει έως τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Καυτός Ιούνης

Ο καύσωνας έρχεται με τόσες άγριες διαθέσεις που τα προγνωστικά μοντέλα καιρού προβλέπουν θερμοκρασίες πάνω από 41-42 βαθμούς κελσίου την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μάιος μας αποχαιρετά με ένα χαλαρό «Goodbye», ωστόσο ο Ιούνιος έρχεται σαν φλεγόμενος κομήτης φέρνοντας μαζί του 40άρια και φυσικά άνοδο της θερμοκρασίας.

Όσο αναφορά την Αθήνα, η πιο ζεστή μέρα αναμένεται να είναι η Τρίτη (4.6.2024) όπου τα θερμόμετρα θα δείξουν 35 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές της Χαλκίδας επίσης, προβλέπονται πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (29.5.2024) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και μπόρες να σημειώνονται σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή ο καιρός θα αλλάξει εντελώς και το θερμόμετρο θα βρίσκεται σε άνοδο.

 

Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου
Η εβδομάδα ξεκινάει με καλές καιρικές συνθήκες και όσο εξελίσσεται θα βλέπουμε την θερμοκρασία να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο, δημιουργώντας συνθήκες που παραπέμπουν για τα καλά σε καλοκαίρι καθώς αναμένεται να δούμε και τα πρώτα 36αρια.

Σε σημερινή του ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, δίνοντας μάλιστα και ενδεικτικές θερμοκρασίες που αποδεικνύουν πώς και πότε η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας.

Μάλιστα, στο αναλυτικό πίνακα που παραθέτει αποτυπώνεται η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως και τις 3/6 που βλέπουμε και τα πρώτα 36αρια. Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου στη Δυτική και Νότια Ηπειρωτική Ελλάδα όπως και στην Αττική και Κρήτη μακριά από τη θάλασσα υπολογίστε έως και 2-3 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, στις ορεινότερες περιοχές (500-1000 μέτρα υψόμετρο) 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα, ενώ στα παραθαλάσσια και τα νησιά υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αλλά με πιο αυξημένη την σχετική υγρασία.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved