Καιρός-Καύσωνας: Χτύπησε κόκκινο το κοντέρ της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Χτύπησε κόκκινο το «κοντέρ» την Τετάρτη – ©(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
POP UP TEAM
/
5 Ιουνίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Σήμερα, Τετάρτη (5/6) η θερμοκρασία ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά. Χθες, Τρίτη (4/6) η μέγιστη θερμοκρασία «άγγιξε» τους 39,2 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα, ήταν στο Ηράκλειο Κρήτης, και ειδικότερα στην περιοχή Γόρτυνα, όπου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 41.5 βαθμούς.

Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία και στην Πλώρα Ηρακλείου με 41.3, στην Λίνδο της Ρόδου με 40,1, στο Πετροκεφάλι Μοιρών με 39,9, στη Σκάλα Μεσσηνίας με 39,6, για να ακολουθήσει η Βαγονιά Ηρακλείου με 39,4, οι Στάβιες Ηρακλέιου με 39,4 κα η Σίβα Ηρακλείου με 39,3.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τετάρτης 05/06/2024.

«Χτύπησε» κόκκινο ο υδράργυρος την Τετάρτη - Οι περιοχές που ξεπέρασε τους 41° C

Ο μετεωρολόγος Κλέραρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του τονίζει πως ο καύσωνας των τελευταίων ημερών θα υποχωρήσει, με την ψυχρή αέρια μάζα που θα κάνει την εμφάνισή της, σε συνδυασμό με τη θερμή επιφάνεια, να προκαλούν έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια, που δεν αποκλείεται να φέρει μπόρες, καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Το διάστημα αυτό όμως θα είναι σύντομο καθώς όπως αναφέρει από τη Δευτέρα προβλέπει ότι θα επιστρέψουμε σε θερμοκρασίες ανάλογες με των τελευταίων ημερών.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved