Καθηγήτρια πνευμολογίας ΕΚΠΑ: Γιατί δεν πρέπει να φοράμε γάντια

POP UP TEAM
/
5 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Για τη χρήση μάσκας, αλλά και γαντιών μίλησε η καθηγήτρια πνευμολογίας εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Σε συνέντευξή της στο Mega, η κα. Κοτανίδου εκτίμησε πως κατά την πρώτη μέρα μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων «ο κόσμος είναι πολύ συμμορφωμένος με τις οδηγίες. Φορούν μάσκες, ενώ κάποιοι είναι υπερβολικοί και φορούν επιπλέον και γάντια».

Η ίδια, ωστόσο, εξήγησε πως, κόντρα σε αυτό που πιστεύουν πολλοί, δεν πρέπει να γίνεται χρήση γαντιών καθώς δίνουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, παρά προφυλάσσουν.

«Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ό,τι κι αν ακουμπήσουμε είμαστε καθαροί κι αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό».

Η ίδια επανέλαβε πως εφόσον ακολουθούμε το πλύσιμο χεριών, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράμε γάντια.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας η κα. Κοτανίδου σημείωσε πως «η μάσκα είναι μέτρο προφύλαξης αν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν την μάσκα δεν την χρησιμοποιούμε σωστά, μπορεί να κάνει ακριβώς αντίθετο». 

Η χρήση μάσκας, διευκρίνισε, συστήνεται στους ανθρώπους που «βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και εκείνους που βρίσκονται σε κάποιον κλειστό χώρο με αρκετό κόσμο».

Όπως παραδέχτηκε, μάλιστα, η ίδια, ερωτώμενη σχετικά, αν την επόμενη εβδομάδα πάει σε σούπερ μάρκετ ή κάποιο κατάστημα λιανικής, δεν θα φοράει μάσκα.

 

Με πληροφορίες από Mega, lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved