Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται τα άτυπα πάρτι έξω από καφέ- μπαρ και τα takeaway ποτά

POP UP TEAM
/
6 Μαΐου, 2020

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι απαγορεύονται τα άτυπα πάρτι έξω από καφέ- μπαρ με το πρόσχημα της παροχής takeaway υπηρεσιών. 

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, έκανε λόγο για άτυπα πάρτι έξω από καφέ μπαρ, ειδικά στην περιφέρεια, με δεκάδες πελάτες στοιβαγμένους, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Υπενθύμισε ότι προβλέπονται πρόστιμα τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους πελάτες, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιφυλάσσεται για περαιτέρω μέτρα.

«Η εικόνα σε καφέ- μπαρ σε διάφορες πόλεις, ειδικά στην περιφέρεια, που στις 11 το βράδυ παίζουν μουσική στη διαπασών και προμηθεύουν δήθεν takeaway ποτά, με πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης- αν και σε μικρή κλίμακα- προσβάλει βάναυσα όσους κινήθηκαν τηρώντας τα μέτρα, αλλά και τους επιχειρηματίες που ακολουθούν τις οδηγίες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

 «Κάνω ισχυρή σύσταση σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία. Η προμήθεια takeaway καφέ επιβάλει αυτό που λέει η άδεια: να κάνουν παραγγελία, να παραλάβουν τον καφέ και να φύγουν. Τα takeaway ποτά δεν επιτρέπονται, ούτε να παίζουν μουσική στη διαπασών», συνέχισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Τα άτυπα πάρτι έξω από καφέ- μπαρ με πρόσχημα τις takeaway υπηρεσίες απλά απαγορεύονται. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενεργοποιούνται από σήμερα και σε αυτές τις περιπτώσεις. Για τους παραβάτες υπάρχει πρόστιμο, για τις επιχειρήσεις προβλέπεται πρόστιμο, διοικητικές κυρώσεις και για τους ιδιοκτήτες ποινικές κυρώσεις. Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ο ιός είναι εδώ, αν κάποιοι αδιαφορούν, η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα», κατέληξε αναφερόμενος σε αυτό το θέμα, ενώ υπενθύμισε ότι οι μετακινήσεις εκτός νομών επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις, ενώ απαγορεύονται οι μετακινήσεις στα νησιά. 

Τη Δευτέρα ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, είχε κάνει έκκληση να μην γίνονται «ασυλλόγιστα πάρτι». Αυτά, όπως και οι κοινωνικές συναντήσεις που είναι αντίθετες με τις οδηγίες δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται, τόνισε σε σχετικό μήνυμά του. Παράλληλα είχε αναφερθεί και στα καταστήματα που πωλείται καφές στο χέρι. «Δεν τηρούνταν πάντοτε οι αποστάσεις παρά τις διαρκείς και σχεδόν ολοήμερες επισημάνσεις της Δημοτικής Αστυνομίας με ειδικό μεγάφωνο και της Ελληνικής Αστυνομίας. Όχι λοιπόν κοντά- κοντά, όχι δίπλα- δίπλα και από σήμερα και με μάσκα εκεί όπου ανακοινώθηκε ότι απαιτείται η εφαρμογή της», σημείωσε σχετικά.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved