Η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση – Αναμονή για το πράσινο φως

POP UP TEAM
/
12 Μαΐου, 2020

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση, σύμφωνα με δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα.

Συγκεκριμένα, για το αν θα ανοίξουν νωρίτερα τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι έχει τεθεί αυτός ο προβληματισμός εδώ κι αρκετές ημέρες. 

«Επειδή είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης, είναι λίγος ο χρόνος όπου όλοι θέλουν να βγουν από το σπίτι και συνωστίζονται όλοι μαζί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα αυτά ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά του κόσμου και σε χώρο και σε χρόνο». Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα το ζήτημα έχει τεθεί στην επιτροπή ειδικών. 

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα εξαρτηθεί και το τι θα συμβεί τελικά και πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα συγκεκριμένα καταστήματα. «Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι κομβικό είναι η ημερομηνία της 18ης Μαΐου» τόνισε, για την ημερομηνία «απελευθέρωσης» των μετακινήσεων μεταξύ νομών. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να «ανοίξουν» νωρίτερα και στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος), λόγω των αναπτυγμένων τουριστικών υποδομών.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανοίγματος του κλάδου της εστίασης στις 25 Μαΐου. Στην κυβέρνηση αναμένουν την εισήγηση. Αναμένουν, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα τα στοιχεία στο μέτωπο της πανδημίας, τα οποία θα αποτυπώνουν και την κατάσταση που διαμορφώνεται στα πρώτα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

 

Με πληροφορίες από Star

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved