IOS 18: Η εφαρμογή που προστατεύει τα Iphones από τους κλέφτες

iOS 18 – ©Unsplash/ zeesha
POP UP TEAM
/
19 Σεπτεμβρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

ΙOS 18. Η δέκατη όγδοη και τρέχουσα σημαντική έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple για το iPhone είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν, πολλοί κλέφτες αγαπούν τα iPhone.

Η Apple σχεδίασε λοιπόν ένα νέο μέτρο ασφαλείας με το iOS 18, επεκτείνοντας τη λειτουργία Activation Lock και στα μεμονωμένα εξαρτήματα του κινητού.

Με λίγα λόγια, κάνοντας την ενημέρωση ο ο εκάστοτε ιδιοκτήτης της συσκευής κλειδώνει τα βασικά της εξαρτήματα, όπως μπαταρία, οθόνη, κάμερα.

Αυτό γιατί συμβαίνει γιατί τα παραπάνω συνδέονται εφεξής με το Apple Account του καθενός μέσω του μοναδικού σειριακού του αριθμού. Έτσι, κατά τη διάρκεια των επισκευών, εάν ένα iPhone εντοπίσει εξάρτημα που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, θα ζητά τον κωδικό πρόσβασης του Apple λογαριασμού του αρχικού ιδιοκτήτη.

Η Apple, με αυτόν τον τρόπο, θέλει να καταστήσει τα iPhone λιγότερο ελκυστικά για τους κλέφτες. Σίγουρα θα γίνουν προσπάθειες από πλευράς κάποιων να βρουν ρωγμή στο σύστημα ασφαλείας, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο που θα σταματήσει πολλούς από την κλοπή.

Ένας προβληματισμός που γεννάται ωστόσο, είναι τι θα γίνεται με τα καταστήματα επισκευών και όσους χρησιμοποιούν μεταχειρισμένα εξαρτήματα για επισκευές. Σε κάθε περίπτωση, οι πρόσφατες αλλαγές πολιτικής της Apple που επιτρέπουν τη χρήση γνήσιων μεταχειρισμένων εξαρτημάτων δείχνουν τη δέσμευσή της να εξισορροπήσει την ασφάλεια με την ευελιξία των επισκευών.

Tags :

Μοιράσου το ...