iPhone: Το Apple Intelligence είναι εδώ – Όσα γνωρίζουμε για τα iOS 18.1, 18.2, 18.3 και 18.4

amanz-gt – ©Unsplash
POP UP TEAM
/
24 Σεπτεμβρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

iPhone 16 έκαναν το ντεμπούτο τους χωρίς τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που διαφημίστηκαν ως ειδικά σχεδιασμένα για το Apple Intelligence.

Η αρχική έκδοση του iOS 18 περιλάμβανε άλλες βελτιώσεις και προσθήκες, όπως περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης της αρχική οθόνης και του control center, αλλά το Apple Intelligence έλαμπε δια της απουσίας του.

Ποια είναι όμως τα σχέδια της Apple; Το MacRumors έχει όλες τις πληροφορίες για το σταδιακό roll-out.

Όσα γνωρίζουμε για τα iOS 18.1, 18.2, 18.3 και 18.4 σχετικά το Apple Intelligence

iOS 18.1
Όπως προκύπτει από την beta έκδοση που δοκιμάζει ήδη η Apple, το iOS 18.1 θα φέρει τις πρώτες AI λειτουργίες στα iPhone 15 Pro και στα iPhone 16. Μεταξύ άλλων θα γίνουν διαθέσιμες οι εξής λειτουργίες:

Η Siri θα βελτιωθεί και θα μπορεί να καταλαβαίνει καλύτερα τις ερωτήσεις, αν για παράδειγμα ο χρήστης κολλήσει όταν της μιλά. Θα γίνει καλύτερη και στην αναγνώριση μετέπειτα ερωτήσεων κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.

AI λειτουργία σύνταξης κειμένου με εργαλεία που θα μπορούν να συνοψίζουν πληροφορίες, να γράφουν εκ νέου παραγράφους με άλλο στυλ και να ελέγχουν πιο αποτελεσματικά για λάθη, όπως ορθογραφικά.

Αυτόματες συνόψεις των ειδοποιήσεων για τα μηνύματα, τα e-mails και αυτά από άλλες εφαρμογές.

Προτεινόμενες AI απαντήσεις για μηνύματα και e-mails.

Νέο εργαλείο ‘Clean Up’ για τις φωτογραφίες που θα σβήνει ανεπιθύμητα αντικείμενα μέσω AI.

Αυτόματη δημιουργία ‘Memories’ βίντεο από τις φωτογραφίες του χρήστη, απλά γράφοντας μια περιγραφή.

Καταγραφή και απομαγνητοφώνηση κλήσεων.

Νέο Focus Mode που θα επιλέγει μέσω AI μόνο τα σημαντικά notifications.

iOS 18.2
Το iOS 18.2 θα φέρει υποστήριξη για περισσότερες παραλλαγές της αγγλικής γλώσσας, για χώρες όπως ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το iOS 18.2 θα προσθέσει επίσης και το Image Playground, μιας λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να δημιουργεί εικόνες και emoji από περιγραφές κειμένου των χρηστών.

Τέλος, το update θα βελτιώσει δραματικά τη Siri, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ChatGPT για να απαντά σε πιο σύνθετες ερωτήσεις και προβλήματα.

iOS 18.3
Το συγκεκριμένο update αναμένεται να είναι μικρότερης κλίμακας και ακόμη δε γνωρίζουμε αν θα προσθέσει νέα Apple Intelligence χαρακτηριστικά.

iOS 18.4
Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Mark Gurman του Bloomberg, η Siri θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση. Για παράδειγμα, θα μπορεί να βλέπει τι δείχνει η οθόνη του χρήστη για να του προσφέρει πιο στοχευμένη βοήθεια, ενώ θα μπορεί να αλληλεπιδράσει μόνη της με ακόμη περισσότερες εφαρμογές. Τέλος, θα αποκτήσει και το ‘personal context’ για να προσφέρει πιο προσωποποιημένες απαντήσεις στον κάθε χρήστη, ανάλογα με τις προηγούμενες συζητήσεις του με τη Siri.

Με το iOS 18.4 το Apple Intelligence αναμένεται να γίνει διαθέσιμο και σε περισσότερες γλώσσες και χώρες. Περισσότερα σχετικά με την κυκλοφορία του στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Tags :

Μοιράσου το ...

Τα δημοφιλή της εβδομάδας