Στη λειτουργία των γυμναστηρίων και τις παραλίες, αναμένεται να επικεντρωθεί σήμερα Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνοντας τα επόμενα μέτρα και το βηματισμό μας προς την οριστική έξοδο από το lockdown, παράλληλα με την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και την επιστροφή μας στη νέα κανονικότητα.

Η μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας στη χώρας μας και η εξέλιξη των νέων κρουσμάτων που είναι θετική θα επιτρέψουν το άνοιγμα συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας νωρίτερα από όσο είχε αρχικά υπολογιστεί.

Γυμναστήρια με περιορισμούς

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα γυμναστήρια που αναμένεται να ανοίξουν δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή στις 15 Ιουνίου αντί στις 29 Ιουνίου. Θα λειτουργήσουν ωστόσο με περιορισμούς, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σήμερα. 

Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος παρέμενε σε αναστολή λειτουργίας, την ώρα που επιτρεπόταν η άθληση σε εξωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα επιτήδειοι να πραγματοποιούν ομαδικά προγράμματα σε ανοιχτούς χώρους φοροδιαφεύγοντας.

Παραλίες

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα επιτραπεί και πάλι η μουσική στα beach bar, καθώς και η πώληση αλκοολούχων ποτών, αλλά θα παραμείνει η απαγόρευση της κατανάλωσής τους στο χώρο του bar και θα προσφέρονται μόνο ως take-away. Βάσει μάλιστα της ΚΥΑ οι λουόμενοι με τον ίδιο τρόπο και χωρίς παραμονή στο μπαρ θα μπορούν να καταναλώνουν τόσο τα ροφήματα όπως ο καφές και οι χυμοί όσο και τα ποτά τους.

Με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας τα 40 άτομα, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζονται τα 4 μέτρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους. Οι λουόμενοι μπορούν φυσικά να καταναλώνουν συσκευασμένα ή σε πακέτο τρόφιμα και να δέχονται υπηρεσίες delivery, ενώ όσον αφορά τις δραστηριότητες απαγορεύονται εκδηλώσεις και ομαδικά αθλήματα.