Ο «άνθρωπος – δέντρο» εκλιπαρεί τους γιατρούς να τον ακρωτηριάσουν για να λυτρωθεί απ’ τον πόνο

POP UP TEAM
/
26 Ιουνίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Μία απελπισμένη έκκληση κάνει ο λεγόμενος «άνθρωπος – δέντρο» του Μπαγκλαντές προκειμένου να λυτρωθεί από το χρόνιο πόνο: Ζητά από τους γιατρούς να ακρωτηριάσουν τα άκρα του καθώς οι δεκάδες εγχειρήσεις δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα.

Ο Abul Bajandar πάσχει από μία σπανιότατη γενετική διαταραχή, την ακροχορδονώδη επιδερμοδυσπλασία, η οποία δημιουργεί αλλοιώσεις στα άκρα του που έχουν όψη δέντρου.

20603576

Ο 28χρονος, πατέρας ενός παιδιού, έχει υποβληθεί, από το 2016, σε 25 επεμβάσεις για την αφαίρεση των όγκων στα χέρια και τα πόδια του.
Ο πρώην οδηγός ρίκσο ήλπιζε για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς οι γιατροί είχαν καταφέρει να απομακρύνουν από πάνω του πέντε κιλά εξογκωμάτων. Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο υποτροπίασε και μεταφέρθηκε με νέους όγκους ξανά στο νοσοκομείο.

«Δεν αντέχω άλλο πόνο πια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα. Ζήτησαν από τους γιατρούς να ακρωτηριάσουν τα χέρια μου ώστε να ανακουφιστώ λίγο από τον πόνο», λέει ο ίδιος μέσω AFP.

«Τουλάχιστον δεν θα πονάει. Ζει μία κατάσταση κόλασης», προσθέτει η μητέρα του, Μπίμπμι.

20603568

Το 2017, οι γιατροί αισιοδοξούσαν πως είχαν νικήσει την ασθένεια του 28χρονου. «Εύχομαι να μην επιστρέψει ποτέ αυτή η κατάρα» έλεγε τότε ο ίδιος, που μόλις είχε γίνει πατέρας και αδημονούσε να κρατήσει στα χέρια του την κόρη του.

«Έδωσε την προσωπική του άποψη. Ωστόσο, εμείς θα κάνουμε ό,τι θεωρούμε την καλύτερη λύση για εκείνον», τονίζει από την πλευρά του ο Samanta Lal Sen, επικεφαλής πλαστικός χειρουργός στο νοσοκομείο της Ντάκα, γνωστοποιώντας πως επίκειται συμβούλιο μεταξύ των γιατρών για να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν.

Ο πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές έχει υποσχεθεί δωρεάν νοσηλεία για τον 28χρονο, αφότου η έκκλησή του έγινε παγκόσμια είδηση.

Η περίπτωση του 28χρονη είναι μία στις μόλις 200 καταγεγραμμένες παγκοσμίως.

Πηγή:cnn.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved