Μία μακάβρια είδηση από το διάστημα φέρνει η συνεργασία του γραφείου τελετών ονόματι Celestis Memorial Spaceflights , με την εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών με την ονομασία SpaceX.

Η παραπάνω σύμπραξη φέρνει στο προσκήνιο το φαινόμενο των «διαστημικών» κηδειών, με τις στάχτες των πελατών να σκορπίζονται στο άπειρο.

Μάλιστα σήμερα Δευτέρα, 24 Ιουνίου ο πύραυλος Falcon Heavy θα μεταφέρει σε τροχιά και μεταλλικές μικροσκοπικές κάψουλες σφραγισμένα δοχεία, με τις στάχτες 152 ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα η δραστηριότητα της εταιρείας πραγματοποιείται με τον εξής τρόπο : Aγοράζει αποθηκευτικό χώρο στο διαστημόπλοιο και χρεώνει για κάθε κηδεία το αστρονομικό ποσό των 5.000 δολαρίων ανά γραμμάριο στάχτης.

jon mcbride blue starfield 1920

Στις κάψουλες υπάρχουν και μεταλλικές ταμπλέτες που αναγράφουν μακάβριες φράσεις όπως «φτάσε στα αστέρια» (Reach for the stars).

Πέραν όμως της απλής τροχιάς το Celestis Memorial Spaceflights μπορεί να στείλει ακόμα πιο μακριά στο διάστημα τις στάχτες των αποθανόντων, κοστολογώντας αυτή την κατηγορία κηδείας με τιμή εκκίνησης τα 12.500 δολάρια ανά γραμμάριο.

Για την ιστορία η «ρηξικέλευθη» αυτή τεχνολογικά εταιρεία έχει στείλει στο παρελθόν εντός τροχιάς ρουκέτες με 15 κάψουλες, έξι σε τροχιά γύρω από τη Γη και μία στη Σελήνη.

Εν κατακλείδι, στο διάσημο πελατολόγιο της Celestis Memorial Spaceflights υπήρξε ο ηθοποιός Star Trek, James Doohan, ο οποίος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι το 2005.