Καναρίνι» ντύθηκε η γνωστή σχεδιάστρια ρούχων Βίβιαν Γουέστγουντ για να πραγματοποιήσει την δική της διαμαρτυρία μέσα σε ένα τεράστιο κλουβί, έξω από το Old Bailey στο κεντρικό Λονδίνο.

Η 79χρονη Βρετανίδα διαμαρτυρήθηκε με αυτόν τον τρόπο κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

«Αν το καναρίνι πέθαινε, όλοι έβγαιναν έξω. Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι σε ένα κλουβί και πρέπει να βγει. Μην τον εκδώσετε στην Αμερική», ανέφερε. 

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι το καναρίνι στο κλουβί, που έχει παγιδευτεί από ένα μεγάλο δίχτυ μακριά από το φως του ήλιου. Η σύλληψή του ήταν στημένη. Για το υπόλοιπο της ζωής του θα γίνει σύμβολο του τι θα σου συμβεί όταν τολμάς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Το να λες την αλήθεια δεν είναι έγκλημα», εξήγησε η σχεδιάστρια στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν στο σημείο.

Αυτή τη στιγμή ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο 48χρονος ιδρυτής των WikiLeakes, βρίσκεται αυτή τη στιγμή έγκλειστος στη βρετανική φυλακή υψηλής ασφαλείας του Μπέλμαρς στο Λονδίνο και αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο για ακρόαση στις 7 Σεπτεμβρίου. Εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει 17 κατηγορίες για συνωμοσία και παραβίαση του νόμου για κατασκοπία, με συνολική ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 175 ετών.

Ο Ασάνζ κατηγορείται ότι συνωμότησε με την Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην αναλύτρια της υπηρεσίας πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, για να εξασφαλίσει ένα γιγαντιαίο πακέτο εμπιστευτικών στρατιωτικών εγγράφων το 2010, για τη δράση του αμερικανικού στρατού σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Δείτε στιγμιότυπα από τη διαμαρτυρία της Βίβιαν Γουέστγουντ μέσα από αναρτήσεις χρηστών στο Twitter: