Μήλος: 194 αδέσποτες γάτες στειρώθηκαν με σκοπό την προστασία των ζώων στο νησί

POP UP TEAM
/
27 Ιουλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Νέο ρεκόρ σημείωσε η Save a Greek Stray (SGS) στειρώνοντας 194 αδέσποτες γάτες στη Μήλο. Το κυκλαδίτικο νησί ήταν ο τέταρτος σταθμός του προγράμματος «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» της φιλοζωικής, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ίδρυσε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νεαρών δημοτών, καθώς επίσης στείρωση, εμβολιασμό́ και ηλεκτρονική́ σήμανση των αδέσποτων, με τη συνεργασία κτηνίατρων και εθελοντών. Από́ το 2018 η SGS έχει δραστηριοποιηθεί́ σε τρεις ακόμα δήμους: Δυτικής Αχαΐας, Ανατολικής Μανής, και Τρίπολης και προβλέπεται να συνεχίσει τις δράσεις της και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Το κυκλαδίτικο νησί ήταν ο τέταρτος σταθμός του προγράμματος «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα» της φιλοζωικής, αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ίδρυσε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων.

Ο απολογισμός του προγράμματος μέχρι στιγμής; Έχουν ενημερωθεί πάνω από́ 4.000 μαθητές και στειρωθεί́ πάνω από́ 400 αδέσποτα ζώα. Στη Μήλο δυστυχώς λόγω του SARS-CoV-2 δεν υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό κομμάτι του προγράμματος, αλλά ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε στείρωση γατιών. Ωστόσο όπως ανέφερε σχετικά ο κτηνίατρος Θεόδωρος Μπαμπλένης: «Το πρόβλημα με τις γάτες μπορεί́ να μην είναι τόσο ορατό́ όσο με τους σκύλους, παραμένει όμως υπαρκτό και η επίλυση αυτού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον άνθρωπο».

Συνοδοιπόροι της SGS στη δράση αυτή ήταν το Rise TV, καθώς και οι κτηνίατροί της Χρήστος Κτενάς, Θεόδωρος Μπαμπλένης, Αμάντα Πιλίσσα, οι οποίοι στείρωσαν, εμβολίασαν και προχώρησαν σε σήμανση των αδέσποτων του Δήμου αφιλοκερδώς.

 milos 194 adespotes gates steirothikan me skopo tin prostasia ton zoon sto nisi 2

Περισσότερα για τη Save a Greek Stray: www.saveagreekstray.orgFacebookInstagram

 

Με πληροφορίες από womantoc 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved